Labdarúgó megyei I. osztály

2021.12.13. 21:59

Tieger Endre az idény játékosa

A dombóváriak védője, Tieger Endre bizonyult az ősz legjobbjának a megyei I. osztályú bajnokságban. A 22 éves futballista hat alkalommal volt tagja a hétvége válogatottjának.

TN-összeállítás

Az őszi idény válogatottja. (Forrás: TN-grafika)

Mondhatjuk, hogy tökéletesen visszaadja a bajnokság állását a lapunk által kihirdetett őszi válogatott összetétele. A tabellán a Majosi SE az első, megelőzve a Bátaszék SE-t, a Bonyhád VLC-t és a Kakasd SE-t, s a négy együttes egyaránt két-két futballistával képviselteti magát az idény tizenegyében.

Az, hogy az ötödik helyezett Dombóvárból került ki a szezon legjobbja, szintén nem meglepő, hiszen Horváth Zoltán együttese a félév üde színfoltja volt. A fiatal Tieger Endre az egész idényben meggyőzően teljesített, s hat alkalommal kapott helyet a hétvége válogatottjában. Tieger nem csak védőfeladatait látta el, az ellenfél kapuja előtt is feltalálta magát, öt góljával másodikként zárt csapata házi góllövőlistáján (Horváth Árpád nyolc góllal vezet). 

Négy alkalommal kapott helyet a hétvége válogatottjában a bátaszékiek kapusa, Klézl Tamás, aki négy találkozót tudott le kapott gól nélkül, s sokat tett azért, hogy csapata a második legkevesebb kapott góllal büszkélkedhessen. Szili István a csalódást okozó bölcskeiek házi gólkirálya lett négy találatával, emellett több gólpasszt is kiosztott, nem rajta múlott, hogy csapata csupán a hetedik helyet tudta megszerezni, messze elmaradva a dobogósoktól.

Ő is négyszer volt válogatott, ahogy Márk Attila és Márk Krisztián is ennyiszer szerepelt a hétvége csapatában. A testvérek évek óta a kakasdi együttes kulcsemberei, s a mostani szezonban felettébb jól teljesítenek. Krisztián 11 találatával vezeti az osztály góllövőlistáját, Attila pedig úgy szerzett hat gólt, hogy sokszor védőfeladatokkal látta el Takács Norbert vezetőedző. Mindketten nagyon sokat tettek azért, hogy a kakasdi alakulat sosem látott menetelést produkáljon (hét meccset nyertek zsinórban), s hogy tavasszal esélye legyen csapatuknak a dobogón végezni.

Márton Erik fél év kihagyás után tért vissza a megyei foci vérkeringésébe, s bizonyította, hogy még mindig az egyik legjobb belső védőnek számít. Ahogy a legjobbak között van a bonyhádi Szlama Bálint és a tamási Pintér Attila – utóbbi már betöltötte a negyvenet, de még mindig nélkülözhetetlen a rutinja és tapasztalata a fiatalokkal teletűzdelt együttese számára. Jerabek Jenő újabban a középpálya szélén kap lehetőséget Dienes Páltól a bonyhádiak edzőjétől, s a bizalmat rendre jó játékkal hálálja meg.

Hock Attila Robinra is szélsőként számít Kardos Ernő, a majosiak szakvezetője, s a középpályás mostanság teljesen megújult. Nyolc góljával második helyen áll a mesterlövészek versengésében, s számos gólpasszal is hozzájárult ahhoz, hogy csapata őszi elsőként várhassa a tavaszt. Pál Márton pedig a szezon legfontosabb gólját szerezte. A majosi együttes az ő találatával verte meg a Szekszárdi UFC második csapatát az idény utolsó mérkőzésén, s lett ezzel az ősz bajnoka.

A szakma döntése alapján tehát Tieger Endre érdemelte ki az ősz legjobbja titulust, az olvasók azonban most is megválaszthatják a közönségdíjast. Szavazni a TEOL.hu-n lehet majd. Részletek hamarosan!

   Megyei I. osztály, az őszi végeredmény

 1.Majos1492340–1529
 2.Bátaszék1492333–1629
 3.Bonyhád1483333–1727
 4.Kakasd1481535–2925
 5.Dombóvár1471627–2422
 6.Tamási1471620–2122
 7.Bölcske1453625–2518
 8.Dunaföldvár1434724–3613
 9.Tevel1424818–3810
 10.Szekszárd II14111214–484

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!