Labdarúgás

2021.12.28. 08:54

Törökország felé veszi az irányt a Paksi FC

Hat felkészülési mérkőzéssel vág neki a tavaszi szezonnak a Paksi FC, mely a hagyományoknak megfelelően Törökországban edzőtáborozik az új év első hónapjában. 

B. S.

Fotó: Makovics Kornél

Bognár György játékosai január harmadikán találkoznak ismét, hogy a kötelező koronavírusteszt és egészségügyi, orvosi felmérések után megkezdjék a felkészülést az OTP Bank Liga tavaszi idényére. Az atomvárosiak az első napokat a Fehérvári úton töltik, majd január 8. és 19. között a korábbi években bevált helyszínre, a törökországi Belekbe utaznak. 

A Földközi-tenger partján elterülő turistaparadicsomban sem a pihenésé lesz a főszerep, ahol Böde Dánielék összesen öt edzőmeccset játszanak. 

A tervek szerint először január 9-én a román első osztályban ötödik CSU Craiovával mérkőznek meg a paksiak, három nappal később a szintén román élvonalbeli Tergovistyével és norvég második ligás Raufoss-szal csapnak össze, tájékoztat a klub hivatalos oldala. 

A folytatásban az azeri Sabah FK-val és a román Botosánnal játszanak, a sort január 18-án az orosz FC Ufa elleni meccs zárja (valamennyien országuk élvonalába tartoznak). A bajnoki főpróbát hazai pályán a másodosztályban érdekelt Pécsi MFC ellen tartják a zöld-fehérek. 

A Paksi FC a legtöbb gólt lőve és a legtöbbet kapva a hetedik helyen telel az OTP Bank Ligában. A tavaszi idénynyitón január 29-én az ötödik Zalaegerszeget fogadja a csapat (kezdés: 14.30). A folytatás sem ígérkezik könnyűnek, sorrendben a címvédő és listavezető Ferencváros, a kiesés ellen menekülő Gyirmót, a második Kisvárda és a dobogóra hajtó Fehérvár következik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!