Visszapillantó

2021.12.29. 11:06

Történelmi bronzérmet nyert a női Európa-kupában a KSC

Lassan itt az év vége, itt a számvetések ideje. Olvasóink megszokhatták már, hogy évek óta mi is visszapillantunk az esztendő megyei történéseire. Ezúttal is így teszünk, háromrészes összeállításunk első felében januártól áprilisig gyűjtöttük össze a legemlékezetesebbeket.

Munkatársunktól

Történelmi bronzérmet nyert a szekszárdi kosárcsapat az Európa-kupában Fotó: Makovics Kornél

Január

Cselgáncs Ötödik helyen zárta a dohai mesterek tornáját Pupp Réka, az Atomerőmű SE 52 kilogrammos súlycsoportban érdekelt sportolója. 

Kosárlabda Megnyerte a női Európa-kupa Győrben rendezett csoportkörét az Atomerőmű KSC Szekszárd, amely az ukrán Prometej (106–80), a török Kayseri (88–71) és a házigazda UNI Győr (75–67) ellen is győzött. 

Labdarúgás Győzelemmel indította az évet a Paksi FC, miután az OTP Bank Liga első tavaszi találkozóján 2–1-re legyőzte hazai pályán a Diósgyőri VTK-t. 

Kosárlabda Bronzérmet szerzett az Atomerőmű KSC Szekszárd fiatalokból álló csapata a Hepp Ferenc Emlékkupában, amelynek négyes döntőjét a tolnai megyeszékhelyen rendezték. A bronzmeccsen az MTK-TFSE-t győzték le (58–50) Studer Zsuzsa tanítványai. 

Teremfoci A koronavírus-járvány miatt lefújták a Váz-Bau Kupát, a téli időszak legrangosabb, hivatásos futballklubokat felvonultató tornáját. 

Február 

Labdarúgás A szokottnál korábban, már a második hónap közepén útjára indult a labda a megyei I. osztályú focibajnokságban. 

Kosárlabda Igazi világ­sztárt szerződtetett az Atomerőmű KSC Szekszárd női együttese, amely Erica McCall féltestvérét, a WNBA-bajnok Dewanna Bonnert igazolta le. 

Cselgáncs Bronzérmet nyert Pupp Réka a Tel-Avivban megrendezett Grand Slam-versenyen. Az Atomerőmű SE 52 kilogrammos súlycsoportban szereplő klasszisa a bronzmeccsen a spanyol Estrella Lopez Sheriffet verte. 

Kosárlabda Bronzérmes lett a női Magyar Kupában az Atomerőmű KSC Szekszárd. Djokics Zseljko gárdája a Budapesten megrendezett nyolcas döntő bronzmérkőzésén a PEAC-Pécset győzte le nagy csatában 70–64-re. Az arany a Sopron Basketé lett. 

Labdarúgás Történelmi győzelmet aratott a megyei III. osztályban 41 év után csapatot indító Felsőnána SE, amely a Dalmandi SK-t győzte le 4–3-ra, s 1978 után (akkor az Izményt verték) ünnepelhetett újfent bajnoki sikert. 

Március 

Kerékpár A szekszárdi születésű Tam Csillát beválasztották az európai szövetség (UEC) küldöttjei közé. Huszonhét ország huszonkilenc jelöltje közül választották be a tizenöt tagú testületbe az egyetlen magyar nemzetközi mountain bike versenybírót- és oktatót. 

Karate A vidék legsikeresebb egyesülete lett a Bátaszék SE, amely ötödik helyen végzett a Magyar WKF Karate Liga összetett versengésében a négy budapesti klub, az UTE, az MTK, a BVSC és a KSI mögött. 

Kosárlabda Bejutott a női Európa-kupa négyes döntőjébe az Atomerőmű KSC Szekszárd, amely a törökországi Kayseriben megrendezett buborékban előbb a francia Saint Armand Hainaut Basket (66–53), majd a török Elazig Il Ozel Idare (77–67) csapatát is felülmúlta. Dewanna Bonner a két meccsen 47 pontot szerzett. 

Atlétika Megnyerte a Mezei Futó Országos Bajnokságot a szekszárdi Szemerei Levente, aki a 2020-as győzelme után végzett ismét az első helyen a sorozatban. 

Április

Kosárlabda Nem jutott be a férfi Magyar-kupa legjobb négy csapata közé az Atomerőmű SE, amely a negyeddöntőben későn hajrázva 86–80-as vereséget szenvedett az Egis Körmendtől. 

Kosárlabda Bejutott a női NB I. döntőjébe az Atomerőmű KSC Szekszárd, amely az idegenbeli 66–57-es sikerét követően hazai pályán 90–75-re nyert az UNI Győr ellen. 

Kosárlabda Klubtörténeti tettet hajtott végre az Atomerőmű KSC Szekszárd, amely az Európa-kupa Szekszárdon megrendezett négyes döntőjében bronzérmet szerzett a francia Carolo Basket elleni 68–55-ös győzelmének köszönhetően. 

Cselgáncs Pupp Réka ismét hallatott magáról. Az Atomerőmű SE 52 kilogrammos súlycsoportban érdekelt versenyzője bronzérmes lett a Lisszabonban megrendezett Európa-bajnokságon, egyúttal felnőtt pályafutása legértékesebb medáliáját gyűjtötte be. 

Pupp Réka Európa-bajnoki bronzéremmel koronázta meg remek teljesítményét Fotó: Szigetváry Zsolt / MTI

Kosárlabda Nem jutott a négy közé az Atomerőmű SE NB I-es férficsapata, amely 3–0-s összesítéssel maradt alul a szegediekkel szemben a negyeddöntőben. A kudarc miatt lemondott Dzunics Braniszlav vezetőedző. 

Labdarúgás Évtizedes csúcsot állított be a Paksi FC, amely 9–2-re verte a Budafokot az NB I-ben. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!