Labdarúgás

2022.01.13. 11:55

Megyeválogatottak tornáján a tolnai csapat

Fejér, Somogy, Baranya és Budapest válogatottjával méri össze az erejét a tolnai együttes a megyeválogatottak székesfehérvári selejtezőtornáján. Az egyetlen továbbjutó helyért szombaton és vasárnap mérkőznek meg a csapatok.

R. G.

Kalmár Ferenc (Fotó: Makovics Kornél / MW-archívum)

Kalmár Ferenc, a tolnai válogatott „szövetségi kapitánya” huszonkét játékossal kel majd útra szombaton Székesfehérvárra, ahol délután egy órakor a baranyaiakkal kezdenek, 14.45-től pedig Budapest legjobbjai következnek. Vasárnap 9.30-tól a házigazda Fejér megyével találkoznak, 12.30-tól pedig a somogyiak elleni fellépéssel zárják a minitornát.
 
A válogatottat hat egyesületből állította össze Kalmár Ferenc, aki klubcsapatából, a Bátaszék SE-ből hét, a Dombóvár FC-ből hat, a Bölcskei SE-ből öt játékost hívott meg. A tamásiak két futballistát adnak, a Tevel és a Kakasd pedig egy játékost delegál. A szakvezető nehezményezte, hogy a Bonyhád VLC és a Majosi SE egyetlen futballistát sem adott, pedig velük sokkal jobb esélyekkel szállnának harcba. Azoknak a kluboknak pedig nagyon hálás, akik egyből rendelkezésére bocsátották játékosaikat.

Az esélyeket illetően úgy fogalmazott: a döntőbe kerülés az elsődleges céljuk, még úgy is, hogy idén összetartás és felkészülési mérkőzés nélkül utaznak. Hozzátette, tisztában van a játékosok képességeivel, jó csapattal, nyugodtan kelnek majd útra szombaton reggel Székesfehérvárra. 

Az országos döntőt – ahová a négy régió első helyezettje jut be – február 5–6-án rendezik Veszprémben. A tolnai csapat legjobb eredménye eddig egy döntős szereplés 2014-ből.
 
A Tolna megyei válogatott Székesfehérvárra utazó 22 fős játékoskerete. Bátaszék SE: Dobra Benjamin, Farkas András, Baladin Dominik, Márton Erik, Tóth Tamás, Szeibert Mihály, Lerch Marcel. Dombóvár FC: Právics Dominik, Párkányi Zsolt, Varga Bence, Hetesi Gábor, Pacéka Norbert (kapus), Tie­ger Endre. Bölcskei SE: ifj. Süvöltős József, Benke Viktor, Farsang Patrik, Horváth Máté, Rodenbücher Tibor. Tamási 2009 FC: Kierdorf Erik, Sólyom Bence. Kakasd SE: Adorján Áron. Tevel Medosz SE: Simon József.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!