Teremfoci

2022.02.15. 17:57

Az SZP asztalos ült fel Madocsa trónjára

Az SZP asztalos győzelemével ért véget az idei Madocsai Teremlabdarúgó-torna, miután hosszabbításban legyőzte a Sarki Kocsma együttesét.

Munkatársunktól

A tornagyőztes SZP asztalos együttese izgalmas, fordulatos mérkőzésen győzte le a Sarki Kocsmát a döntőben (Beküldött fotó)

Azt már a torna kezdetén tudni lehetett, hogy címvédésre nem kerül sor Madocsán, miután a Young Boys idén nem indult a megmérettetésen. A trónra viszont többen is pályáztak, a döntőbe végül az évekig egyeduralkodónak számító Sarki Kocsma, és az őket az alapszakaszban egyedüliként legyőző SZP asztalos együttese jutott be. 

„Nem gondoltam volna, hogy lehet izgalmasabb forgatókönyve egy mérkőzésnek, mint az előző körben játszott Németkéri Barátok–SZP asztalos találkozónak, de tévedtem” – fogalmazott a döntővel kapcsolatban lapunknak Szintai László szervező. 

A hetedik helyért kiírt összecsapáson nem volt izgulnivaló, azt könnyedén hozta a Csontdarálók, azonban az ötödik hely és a bronzmérkőzés is csak a hajrában dőlt el. 

A telt házas finálé pedig kiváló ajánlólevele volt a tornának. 

Az SZP asztalos csapata szerezte meg a vezetést, a pihenőre azonban 3–1-gyel már a Sarki Kocsma mehetett. A szünet után növelték előnyüket Nagy Istvánék, de a hátrányban lévő csapat nem adta fel, s Fekete Tamás révén négy másodperccel a rendes játékidő vége előtt, majd a hosszabbításban is egyenlíteni tudott. A büntetőpontnál aztán már az SZP asztalos játékosai voltak higgadtabbak, s a nyolcadik kör után lezárták a torna döntőjét. 

A helyosztók eredményei 

A 7. helyért: Csontdarálók–Laktanya FA-KER 4–1

Gól: Csoknyai Á., Hasító, Herczig, Csibi I., illetve Szili R.

Az 5. helyért: PaksKont.hu–Szil-Ker Ablak 2–3

Gól: Zengrűber Á., Feil T., illetve Csuka, Felföldi Zs., Reichardt B.

A bronzmérkőzésen: Németkéri Barátok–MNKK 2–3 (2–2) – hosszabbítás után

Gól: Balogh K., Borza P., illetve Kovács E., Eke I., Farsang P. 

A döntőben: Sarki Kocsma–SZP asztalos 4–4 (5–5, h.u.) – hetesekkel: 5–6

Gól: Szili I., Kern, Föhlich, Nagy I., Besenczi, illetve Farkas E. (2), Fekete (2), Éliás Zs. 

Különdíjasok. Gólkirály: Éliás Zsolt (SZP asztalos) 15 gól. Ezüstcipős: Eke István (MNKK) 11. Bronzcipős: Szili Richárd (Laktanya FA-KER) 8. 

A torna legjobb játékosa (Somogyi Viktor-emlékplakett): Nagy István (Sarki Kocsma). A torna legjobb kapusa: Rezicska Csaba (Németkéri Barátok). A legsportszerűbb csapat: Laktanya FA-KER. A döntő legjobbja: Fekete Tamás (SZP asztalos). 

All Star-csapatokat is választottak

Újdonságként idén megválasztották a torna két legjobb hatosát. Szintai László elmondta, a játékosok szavazólapon adhatták le voksaikat kedvenceikre, így állt végül össze a két All Star-csapat.

A-csapat: Békési Ferenc (MNKK) – Éliás Zsolt (SZP asztalos), Horváth Ádám (Németkér), Szili István (Sarki Kocsma), Eke István (MNKK), Szili Richárd (Laktanya Fa-Ker).

B-csapat: Rezicska Csaba (Németkér), Csoknyai László (Csontdarálók), Kovács Erik (MNKK), Romhányi Frigyes (Szil-ker ablak), Nagy István (Sarki Kocsma), Farkas Erik (SZP asztalos).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!