Sakk Szuperliga

2022.02.16. 15:40

Értékes pontokat veszített az ASE a harasztiak ellen

Meglepő döntetlent játszott a dunaharasztiakkal a Szuperligában játszó ASE Paks a csapatbajnokság hatodik fordulójában.

TN

Berkes Ferenc (jobbról) ezúttal fél pontot tett be a közösbe (Fotó: Molnár Gyula)

– Az erőviszonyok ismeretében egy 7,5:4,5 arányú győzelemmel kellett volna zárnunk – mondta Ács Péter, a paksiak csapatvezetője. – Ezúttal minden éljátékosunk asztalhoz ült, egyedül női olimpikonunk hiánya rontotta az esélyeinket, Vajda Szidóniának betegség miatt ki kellett hagynia az összecsapást. A 6:6-os döntetlenhez végül sok „labdának” kellett kifelé pattannia, mert három óra játék után a hadállások inkább a mi 8,5:3,5 arányú győzelmünket vetítették előre. A nyert helyzetek a véghajrában fokozatosan kicsúsztak a kezeink közül. A félpontok sorozatos megmentésén túl egy táblán az ellenfél – feladás helyett – utolsó erejéből még szőtt egy trükkös matthálót, és sajnos beleestünk a csapdába, amelyből már nem volt kiút. Kozák Ádám és Krstulovic Alex viszont kiegyensúlyozott, szép játékkal gyűjtötték be a teljes pontot.

– Vasárnap egy lépéssel távolabb kerültünk a dobogótól, de természetesen nem mondunk le róla. Az utolsó két mérkőzésen nagyarányú győzelmekre lesz szükség az éremesély életben tartása érdekében, ennek megfelelően készülünk – tette hozzá a nagymester.

Teljes pontot szereztek: Kozák Ádám, Krstulovic Alex. Döntetlent értek el: Berkes Ferenc, Perunovic Milos, Papp Gábor, Ács Péter, Horváth Csaba, Sedlak Nikola, Popovic Dusan, Lizák Péter.

A bajnokság állása: 1. Tuxera Aquaprofit NSK I. (52 pont) 2. Sentimento Ajka BSK (37 pont) 3. ASE Paks (36,5 pont) 4-5. Dunaharaszti MTK I., Aquaréna Kőbánya SC (32-32 pont) 6. Haladás VSE I. (30,5 pont) 7. Duocor-Makói SVSE (23,5 pont) 8. Viadukt Biatorbágy (23 pont) 9. Maróczy SE I. (20,5 pont).

A paksiak a 7. fordulóban, február 27-én a Duocor-Makói SVSE vendégei lesznek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!