Kosárlabda

2022.02.04. 07:30

Fényesebb érmet remél a KSC edzője

A címvédő Csata DSE vár a női Hepp-kupa soproni elődöntőjében az Atomerőmű KSC Szekszárdra. Studer Zsuzsa együttesének akad törleszteni valója.

Rónai Gábor

Studer Zsuzsa Fotó: Makovics Kornél/Tolnai Népújság

A tavalyi szekszárdi négyes döntőben éppen a Csata volt az, amelyik megállította a KSC-t. Az elődöntőt 75–70-re nyerték a budapestiek, akik aztán meg sem álltak a végső győzelemig – a fináléban a BKG Prima Akadémiát múlták felül nagy fölénnyel (73–39). 

„Nagy boldogság számunkra, hogy a tavalyi év után ismét sikerült bejutnunk a négyes döntőbe – tekintett előre a hétvégére Studer Zsuzsa. – Büszke vagyok a lányokra, mert sokat dolgoztak érte. Az előző évhez hasonlóan megint a Csatával mérkőzünk, akiknek van miért visszavágnunk, hiszen tavaly ők állítottak meg minket az elődöntőben. Mindent meg fogunk tenni annak érdekében, hogy a tavalyi bronz után egy csillogóbb éremmel jöhessünk haza Sopronból” – fogalmazott a fiatal edzőnő.

Érdekesség, hogy most már a szekszárdi csapatot erősíti az a Mányoky Réka, aki tavaly még a Csata játékosaként lett a négyes döntő MVP-je. Studer Zsuzsa az NB I-es gárdában alapembernek számító Miklós Melindát, valamint a nagyok között egyre több lehetőséget kapó Holcz Rebekát és Horváth Dórát is bevetheti Sopronban.

A KSC Szekszárd Sopronba utazó kerete (névsor szerint): Andi Hanna, Berekali Petra, Csákvári Viktória, Holcz Rebeka, Horog Betta, Horváth Dóra, Mányoky Réka, Miklós Melinda, Sámóczi Zsófia, Sinka Noémi, Szücs Gréta, Wolf Enikő.

A program, Hepp-kupa, szombat. Az elődöntőben: Csata Diáksport SE–Atomerőmű KSC Szekszárd 15 óra. Sportdarázs-SMAFC–SZPA-HSE 18 óra. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!