Asztalitenisz

2022.02.02. 10:23

Nem ment a riválisok ellen Sáth Sándor együttesének

Nem indult jól az év a női Extraligában szereplő Szekszárd AC számára. Sáth Sándor szakmai igazgató csapata két fontos meccsét is elveszítette a rajton.

Rónai Gábor

Madacki Mirella négy győzelemmel zárta a hétvégét (Fotó: Makovics Kornél)

Fotó: Makovics Kornél

Legerősebb csapatával várta a 2022-es év első bajnoki hétvégéjét a SZAC, amely Halász Ellával, Madacki Mirellával és Keresztesi Kitty Viktóriával utazott el az Ormai Csarnokba. A nyitómeccset pedig annak rendje és módja szerint simán meg is nyerték a szekszárdiak a Kanizsa Sörgyár ellen. A 6:3-as győzelemből Halász és Madacki kettő, Keresztesi egy egyéni sikerrel vette ki a részét, illetve hozta a pontot a Halász–Madacki-duó.

Bemelegítésnek tökéletes volt, de sajnos a folytatás nem alakult jól. Az első szombati meccsen az az Ajka következett, amely ellen mindenképpen nyerni kellett volna, de hiába volt végig kiélezett és izgalmas a parti, s hiába vezetett 2:1-re és 3:2-re is a SZAC, végül a bakonyiak győztek 6:4-re. Halász ezúttal is két egyéni sikert jegyzett, Madacki és Keresztesi egy-egy győzelme azonban nem volt elég. Tulajdonképpen az a Peterman-Varga Tímea volt a mérleg nyelve, aki annak idején fiatalon a SZAC-nál leshette el a fogásokat Sáth mestertől. 

A vereséggel eldőlt, hogy a Szekszárd már nem fogja beérni az Ajkát, amelytől ősszel is 6:4-re kikapott, s a csalódottság a hétvége további meccseire is rányomta a bélyegét. Vasárnap délelőtt a Kiskunmajsai AC-től 6:3-ra, délután a címvédő Budaörstől 7:0-ra kapott ki a SZAC, amelyben a majsaiak ellen Halász szintúgy két egyéni sikert jegyzett, mint a korábbi két ellenféllel szemben, Madackinak pedig egy ellenfele gratulált. 

A hétvégén az exszekszárdi Madarász Dórával fémjelzett Erdért SE tovább növelte előnyét a címvédő budaörsiek előtt (a változatosság kedvéért náluk az exszekszárdi Aneta Maksuti játszik). A harmadik helyen a kecskemétiek, a negyediken pedig az ajkaiak mennek jelen állás szerint a négyes döntőbe.

 A bajnokság állása 15 forduló után: 1. Budapesti Erdért SE 45, 2. SH-ITB Budaörsi Sport Club 41, 3. Kecskeméti Spartacus SK 36, 4. Ajkai ASE 36, 5. Kiskunmajsai AC 31, 6. HUFBAU-Akker PVSE Soltvaskert 28, 7. ASE Orosháza 26, 8. Szekszárd AC 22, 9. Club Aréna Győr 22, 10. Kanizsa Sörgyár 21, 11. Női AC Nyíregyháza 18, 12. Békési Team 18 ponttal.

A következő fordulókat március 18. és 20. között rendezik szintén Budapesten, az Ormai Csarnokban. A SZAC a kecskemétiekkel, a békésiekkel és a soltvadkertiekkel méri össze erejét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!