Cselgáncs

2022.02.17. 07:00

Pupp Réka Tel-Avivban kezdi el

Izraelben indítja az évet Pupp Réka, az Atomerőmű SE olimpikonja, aki felkészülése alatt egy betegségen is átesett már az évben.

Berg Sándor

Pupp Réka tavaly bronzérmet szerzett az izraeli városban (Fotó: IJF)

Remek évet hagyott maga mögött Pupp Réka, aki tavaly az Európa-bajnoki bronzérme mellett első ötkarikás játékán ötödik lett Tokióban, amit pályafutása első Grand Slam-elsőségével fejelt meg novemberben. A paksi olimpikon a két ünnep közötti pihenő után január elején vágott bele az edzésmunkába. Felkészülését továbbra is Braun Ákos segíti, a szakember azonban már a női válogatott szövetségi kapitányaként végzi munkáját. 

„Az új évtől új rendszer állt be az életbe, mert három napot a válogatottal közös edzésen veszek részt. A mostani felkészülésünk első része egyben nemzetközi edzőtábor is volt, a második felében viszont csak mi magyarok vettünk részt” – nyilatkozta lapunknak Pupp Réka. A felkészülésbe egy betegség is bekavart. Mint mondta, nem zárható ki, hogy koronavírus volt, de a hétnapos karantént letöltötte. Ez ugyan megakasztotta munkáját és megérezte a kihagyást, de nem maradt hosszabb távú következménye ennek. 

Tel-Avivba szerdán utazott ki a magyar küldöttség (Pupp Réka mellett Karakas Hedvig, Özbas Szofi és Tóth Krisztián lesz még érdekelt). Az 52 kilogrammos súlycsoport világranglistáján ötödik magyar a mezőnyről elmondta, talán nem lesz olyan erős, mint amilyen az idei első Grand Slam-verseny volt Párizsban, de néhány nagy név így is ott van a nevezési listán.

Pupp Réka, aki tavaly bronz­érmet szerzett Tel-Avivban, első kiemelt lesz a tornán, ezért csak a második körben kell bekapcsolódnia a küzdelmekbe. Akkor a hazai közönség előtt szereplő, a ranglistán 90. helyet elfoglaló Yarden Raab vár majd rá. A selejtezők magyar idő szerint ma 9 órakor kezdődnek, az érmes meccseket 16 órától rendezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!