Labdarúgás

2022.02.20. 18:10

Wirth Dániel triplájával győzte le a kispesti fiatalokat az UFC

Az első félidőben még nem igazán ment a játék a Szekszárdi UFC-nek, de a szünet után jöttek a gólok és bár a vége szoros lett, biztos győzelem lett a Honvéd elleni NB III-as bajnoki vége. A Paks második sora is nyert, a gerjeniek viszont csúnya vereséggel utazhattak haza.

Munkatársainktól

Szekszárdi UFC–Bp. Honvéd MFA II. Fotó: Mártonfai Dénes

Úgy kezdte a Bp. Honvéd fiataljai elleni meccsét a Szekszárdi UFC, ahogy azt Turi Zsolt megálmodta. Alig telt el egy perc a találkozóból, már vezetett is a Szekszárd, Wirth Dániel lövése talált utat a kapuba. Mindenki várta, hogy a gyors gólt majd újabbak követik, s bár a helyzetei megvoltak a Szekszárdnak, a szünetig nem sikerült már betalálni a fővárosiak kapujába. A Honvéd néhány oldalról belőtt szabadrúgással veszélyeztetett, de ennyi, és nem több.

Ami nem jött az első félidőben, az jött a másodikban. Lékó Roland szép támadás után duplázta meg az UFC előnyét, majd Wirth lőtte meg a maga második, csapata harmadik gólját. A Honvéd szépítése után nem sokkal később Wirth ismét betalált – első triplája volt ez az UFC színeiben –, s 4–1-nél tulajdonképpen nem maradt izgulni való.

Mégis kellett egy kicsit izgulni, mert a hajrában kétszer is elméláztak a szekszárdi védők (más kérdés, hogy a második kispesti gól erősen lesgyanús volt...), s a Honvéd szorossá tudta tenni az eredményt.

„Nagyon jól mentünk bele a meccsbe, s a korai gól megnyugtatta a csapatot. Sajnos nem igazán volt jó a pálya talaja, így folyamatos játék nem alakulhatott ki. A második félidőre is jól jöttünk ki az öltözőből, több párharcot nyertünk, s a három gólunk mellett még legalább ugyanennyit szerezhettünk volna. Az utolsó öt percben figyelmetlenek voltunk, visszahoztuk a meccsbe az ellenfelet, de a lényeg, hogy megszereztük a három bajnoki pontot” – összegezte a látottakat Turi Zsolt, az UFC vezetőedzője.

Szekszárdi UFC–Bp. Honvéd MFA II 4–3 (1–0)

Szekszárd, V: Altorjay Á. (Schweighardt D., Varga P.).

Szekszárd: Pomozi – Rácz F. (Sütő), Fekete M., Arena Á., Tratnyek, Béla D. – Rácz Á., Aszalós (Gellér), Lékó (Tóth D.) – Juhász L. (Horog), Wirth (Temesi). Vezetőedző: Turi Zsolt.

Bp. Honvéd II: Berla – Polyák (B. Traoré), Szabó T. (Feledy), Nyitrai, Tarcson (Irimiás), Nagy S. (Kocsis G.), Kerezsi, Májer, Nagy Z., Benczenleitner, Banó-Szabó (Keresztes N.). Vezetőedző: Simon Miklós.

Gólszerzők: Wirth D. (1., 63., 75.), Lékó (51.), illetve Kerezsi (67.), Májer (88.), B. Traoré (90.).

Paksi FC II–Makó FC 3–0 (2–0)

Paks, V: Horváth P. (Gyöngyössy P., Sáfárik P.).

Paks II: Nagy G. – Vas, Gévay, Szekszárdi, Kovács N. –Budai I., Gyurkits (Görög, 71.), Süvöltös A.  (Lajkó, 71.) – Kocsis B. (Ribár, 80.), Pethő (Skripek, 80.), Volter (Lakatos-Lengyel, 89.). Vezetőedző: Kindl István.

Makó: Bordás – Belenka, Juhász J. (Rabecz, a szünetben), Dóra, Seres (Rózsahegyi, a szünetben), Babolek (Popgeorgiev, a szünetben), Major (Nikics, a szünetben), Sirokmán (Magyar Gy., a szünetben), Széll, Varga R., Pócs. Vezetőedző: Siha Zsolt.

Gólszerzők: Volter (10., 33.), Budai I. (59.).

Kindl István, a Paksi FC vezetőedzője: – A mi sajátos helyzetünknél fogva nem a megszerezhető három pont volt a prioritás, hanem, hogy az első csapat új igazolásai és az elmúlt időszakban kevesebb lehetőséghez jutó játékosok terheléshez jussanak, valamint, hogy a fiatalok egy jó NB III-as csapat ellen rutint szerezzenek. Minden szempontból kiváló volt számunkra ez a mérkőzés.

Iváncsa KSE–Gerjeni SK 7–0 (4–0)

Iváncsa, V: Holczbauer F. (Keszthelyi T., Szalai D.).

Iváncsa: Varga Á. – Nyul, Kercsó, Balogh L. (Szellák, 57.), Kovács S. (Fekecs, a szünetben), Aradi Cs. (Fehér I., 63.), Cseszneki, Vallejos, Pribék (Miskovicz B., a szünetben), Madarász B., Molnár T. (Suszter, 57.). Vezetőedző: Tóth András.

Gerjen: Schener – Prantner Z. (Major P., 79.), Hegedűs E., Paget, Blatt – Királyházi (Nagy M., 79.), Kófiás (Hanol, 54.), Laták (Lőrinc D., a szünetben), ifj. Buzás A. – Maka, Burzi. Vezetőedző: Buzás Attila.

Gólszerzők: Vallejos (16., 51., 59.), Balogh L. (22., 30.), Kercsó (38., 54.).

Buzás Attila, a Gerjeni SK vezetőedzője: – Kiütöttek minket! Arculcsapás ez a vereség számunkra, de el kell ismerni, hogy az első félidőben remekül játszott az Iváncsa, és kitűnően meglovagolta a lehetőségeit. Még formálódik a csapatunk, de sajnos ezen a meccsen nem volt esélyünk összekovácsolódni.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!