Kosárlabda

2022.03.23. 19:07

A legfontosabb meccsek egyike vár a KSC Szekszárdra

A Vasas Akadémia ellen kezdi meg rájátszásbeli szereplését csütörtökön az Atomerőmű KSC Szekszárd, melynél sérülés és betegségek miatt továbbra sem áll teljes keret a stáb rendelkezésére.

Berg Sándor

Goree Cyesha (labdával) 15 pontot átlagolt idén a Vasas ellen Fotó: Mártonfai Dénes

Nem a legjobb mentális állapotban várja a bajnoki rájátszást az Atomerőmű KSC, mely legutóbbi három mérkőzését elveszítette (a PEAC-tól 80–69-re, a Galatasaraytól 76–69-re, a Soprontól 88–50-re kapott ki). A papírforma mégis azt mondatja, hogy „söpréssel”, vagyis 2–0-s összesítéssel kellene túljutnia fővárosi ellenfelén Djokics Zseljko együttesének.

„A nagyarányú vereségek után elsősorban mentálisan kellett rendbe rakni a játékosokat, amihez sokat tenne hozzá kezdésként egy nagyarányú győzelem a Vasas ellen. Remélhetőleg csak a két, nem pedig a három legfontosabb mérkőzésünk következik a szezonban, hiszen azért dolgoztunk egész évben, hogy a bajnokságban a legjobb négy csapat közé jussunk. Ezért kérem valamennyi szurkolónkat, hogy akik a helyszínen nem is tudják buzdítani a lányokat, lélekben legyenek ott mellettük” – fogalmazott lapunknak Szabó Noémi szakmai- és sportigazgató. 


Némi öröm az ürömben, hogy kigyógyult kezdődő tüdőgyulladásából és hétfőn ismét munkába állt Djokics Zseljko vezetőedző, aki a soproni találkozót kihagyó Zala Friskovecre is számíthat már a jó formában érkező fővárosiak ellen. Nem lesz ott a parkettán viszont a posztcovid tüneteket produkáló Gereben Lívia és a részleges bokaszalag-szakadásból még nem teljesen felépült Miklós Melinda. 


Tippmix Női NB I, rájátszás, negyeddöntő, 1. mérkőzés
 

Atomerőmű KSC Szekszárd–Vasas Akadémia
Szekszárd, csütörtök, 18 óra. Vezeti: Győrffy, Nyilas, Kovács N. 


Felhívás! Az érvényes diákigazolvánnyal érkezők ingyenesen tekinthetik meg a mérkőzést. 

A rájátszásról 

Annyiban nem változott a Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének versenykiírása a rájátszás lebonyolításával kapcsolatban, hogy az alapszakasz 1–8. helyezettje indul harcba a bajnoki címért. A negyeddöntő, az elődöntő és a helyosztók (3–8. hely) az egyik fél második győzelméig, a döntő az egyik fél harmadik győzelméig tart. A párharcok során az első, a harmadik és az ötödik mérkőzésen a pályaválasztói jog azt a csapatot illeti meg, amelyik az alapszakaszban előrébb végzett. 
 

Az előző évekhez képest változás viszont, hogy immár a rájátszásban is csak három légiós lehet fent egyszerre a pályán, a „fiatalszabályt” azonban itt már nem kell figyelembe venniük a vezetőedzőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!