Labdarúgás

2022.03.08. 09:45

Extra motivációval focizott az élvonalba egy év után visszatérő Gévay Zsolt

Majdnem egy év kihagyás után játszott újfent az OTP Bank Ligában Gévay Zsolt, a Paksi FC védője. A 34 éves futballista végig ott volt a pályán a Mezőkövesd Zsóry FC ellen 4–0-ra megnyert összecsapáson, ráadásul ő viselte a kapitányi karszalagot.

T. N.

Gévay Zsolt bizonyította, hogy jó az öreg a háznál Fotó: Szabó Miklós/MW

A rutinos futballistát a kazincbarcikai kupameccs után hívták, hogy Kinyik Ákos és Tamás Olivér sérülése miatt csatlakozzon az NB I-es kerethez – innen pedig egyenes út vezetett vissza a kezdőbe.

Ilyenkor extra motiváció van az emberben, hogy megmutassa, még mindig képes a legmagasabb szinten hozni a formáját – mondta a klub honlapjának Gévay. – Szabó Jánossal és Lenzsér Bencével több száz meccsünk van, ez is segítette a szerepvállalásom a Mezőkövesd ellen. Ismerjük egymás gondolatát, ami rettentően megkönnyítette a dolgunkat” – tette hozzá. 

„Ami engem illet, jól éreztem magam, kicsit már-már nosztalgikus érzések is kerülgettek, de megpróbáltam minden pillanatát kiélvezni, sosem lehet tudni, lesz-e még ilyen lehetőségem. Jó érzéssel töltött el, hogy gól nélkül hoztuk le a mérkőzést” – fogalmazott Gévay Zsolt. 

A Paksnak idén másodszor sikerült kapott gól nélkül zárnia – pár hete a Fradi otthonában nyertek 3–0-ra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!