Motorsport

2022.04.05. 18:52

Az európai elit legjava állt rajthoz Tamásiban

A pozitív visszajelzések azt mutatják, érdemes volt belevágni az endúró Európa-bajnoki forduló megrendezésébe – mondta el portálunknak Dravecz Balázs, a szervező Tamási Endúró és Motocross Egyesület elnöke.

Berg Sándor

Tizenhárom év után tért vissza Magyarországra az endúró Európa-bajnokság mezőnye. Azóta sem sűrűn látogatott hazánkba a sportág színe-java, 2017-ben és idén világbajnokságnak adtunk otthont (öt éve Parádfürdőn, most Zalaegerszegen lesz az esemény), ezért is nagy szó, hogy az elmúlt hétvégén Tamásiba érkezett az európai elit legjava. 

 

„Kétezer-tizenhét óta jó pár esemény szervezése van már mögöttünk, érkeztek hozzánk nemzetközi versenyzők és időmérők is, akik tudják, milyen színvonalat képviselünk. Az elmúlt évek munkája volt a siker kulcsa, hogy az egyesületi tagokkal folytatott egyeztetés után sikerrel tudtunk pályázni” – fogalmazott lapunknak Dravecz Balázs, a Tamási Endúró és Motocross Egyesület elnöke. 

 

Az Európa-bajnokság második fordulójára száz versenyző érkezett a Tolna megyei városba, köztük a magyar Tádics Dániel is rajthoz állt. 

 

„Ami a lebonyolítást illeti, a sok pozitív visszajelzés azt mutatja, jó munkát végeztünk azzal a hetven emberrel, aki segített összerakni a pályát –folytatta az rendező egyesület elnöke. – Amit elterveztünk, azt megvalósítottuk, csupán azt sajnálom, hogy az olasz pályaátvevő az egyik részét túl nehéznek ítélte, így nem engedélyezte, hogy a mezőny áthaladjon az erdőn. A kétnapos versenyen nem könnyítette meg a dolgot az időjárás sem, miután szombaton az eső, míg vasárnap a hegytetőn lehullott 4-5 centiméter hó jelentett komoly kihívást és akadályt.” 

 

A hét kategória közül a hölgyeknél a brit Nieve Homes, a szenioroknál az olasz Alessandro Rizza megőrizte százszázalékos mérlegét. Tádics Dániel a junioroknál 13. és 14. lett, ezzel összetettben a 17. pozíciót foglalja el. 

Címkék#motorsport

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!