Kosárlabda

2022.04.25. 17:42

Visszavágtak a dombóváriak

Nagy győzelmet aratott a Dombóvári Kosársuli KE a Szombathelyi Egyetem SE ellen az NB II-es férfibajnokság felsőházi rájátszásában.

T. N.

Kalocsa Levente (jobbról) dob kosárra. Beküldött fotó

A Nyugati csoportban szereplő dombóváriak az alapszakaszban oda-vissza vereséget szenvedtek a vasiaktól, így a revánsvágy is fűtötte Reizinger Mátéékat. Mindez érződött is a meccsen, három negyeden keresztül nagy elánnal és lendületesen játszottak Szilágyi Tamás tanítványai, akik rendkívül jó védekezéssel rukkoltak elő. A negyediket elveszítették ugyan, de ez már nem osztott, nem szorzott a végeredményt illetően. 

„Büszke vagyok a fiúkra, nagyon keményen dolgoztak egész héten – értékelt Szi­lágyi Tamás, a dombóváriak edzője. – Ötvenhat pontot kapni egy erős Szombathelytől dicséretes teljesítmény, de még így is van mit csiszolni a védekezésünkön. A gyors játékunk kezd hasonlítani arra, amit elképzelek, viszont az emberfölényes helyzeteinket sokkal jobban kell kihasználnunk. Ezúttal minden játékosom kivette a részét a játékból, ez eredményezte ezt a remek sikert” – tette hozzá a szakember. 

Férfi NB II, Nyugati csoport. Felsőházi rájátszás, 6. forduló
Dombóvári Kosársuli KE–Szombathelyi Egyetem SE 69–56 (22–17, 19–7, 19–14, 11–18). 
Dombóvár: Takács A. 22/15, Reizinger 19/3, Kőnig 6/3, Nagy B. 7/3, Roósz 6. Csere: Óliás, Kalocsa, Fehérvári Cs. 5/3, Lép, Katatics 4, Barabás Á. Edző: Szilágyi Tamás. 

NB II, Nyugat, felsőház, az állás: 1. PTE-PEAC 20 győzelem/2 vereség, 2. MVM OSE Lions II 18/4, 3. Szombathelyi Egyetemi SE 14/7, 4. Dávid Kornél KA 11/10, 5. Dombóvári Kosársuli KE 11/11. 

A dombóváriakra most három idegenbeli mérkőzés vár, legközelebb május 6-án, pénteken 18.30 órától játszanak, mégpedig a szombathelyiek otthonában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!