Futsal

2022.05.07. 12:45

Döntőben a Tolna-Mözs!

Bejutott a női futsal Magyar Kupa döntőjébe a 2F-Bau Tolna-Mözs, miután a Kecskeméten rendezett négyes döntő szombati első elődöntőjében 7–2-re legyőzte a Miskolci Vénusz együttesét.

B. S.

Reveland Zoltán, a tolnaiak trénere (Fotó: Makovics Kornél)

Fotó: Makovics Kornél

Ahogy azt a torna előtt lapunknak Vámosi Georgina elmondta, nem vették félvállról a borsodiak elleni összecsapást, ugyanolyan hozzáállással mentek fel a pályára, mintha NB I-es csapat ellen meccselnének. Éppen a fiatal játékos góljával szerezte meg a vezetést a kilencedik percben a Tolna-Mözs, a félidőben pedig 2–1-es vezetéssel mehettek pihenőre másodosztályú ellenfelével szemben. A második játékrész derekán ismét visszajöttek egy gólra a miskolciak, a hajrában azonban felőrölte riválisát Reveland Zoltán együttese.

A Tolna-Mözs az elmúlt nyolc kiírásból hétszer jutott a legjobb négy közé a kupában, s 2014, 2018 (akkor meg is nyerte azt) és 2019 után ismét döntőt játszhat. Ellenfele a címvédő Debrecen vagy a Budaörs lesz a vasárnap 16.15 órakor kezdődő fináléban.

Magyar Kupa, elődöntő
Miskolci Vénusz–2F-Bau Tolna Mözs 2–7 (1–2)
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok. Vezette: Muhari (Imrő, Fehérvári)
MISKOLC: Putnoky – Lipták, Kovács A., Visnyánszki, Szunyogh. Csere: Vámos, Sallai, Váradi, Magyar H., Veréb, Varga N., Lamos, Boda. Vezetőedző: Volodimir Kolok
TOLNA-MÖZS: Deczki – Szalkai, Bajcsy, Vámosi, Nagy N. Csere: Kulcsár P., Horváth H., Wiesner, Sereg, Méhes, Botka, Kiss G., Csapó, Hatala. Vezetőedző: Reveland Zoltán
GÓLSZERZŐK: Visnyánszki (18., 30.), illetve Hatala (25., 33.), Vámosi (10.), Csapó (15.), Bajcsy (31.), Sereg (37.), Botka (40.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!