Labdarúgás

2022.05.18. 16:53

Négy díjat zsebelt be a RangAdón a Paksi FC

Tizenegyedik alkalommal rendezte meg a magyar szövetség (MLSZ) hagymányos év végi gálaestjét, a RangAdó-díjátadót, ahol elismerték az OTP Bank Liga 2021/2022-es idényének legjobbjait. Tarolt a Paksi FC, a hét elismerésből négy is az atomvárosiakhoz került.

B. S.

A Paksi FC kezdőcsapata, állósor (balról): Szabó János, Nagy Gergely, Windecker József, Lenzsér Bence, Szélpál Norbert, Ádám Martin. Guggolnak: Haraszti Zsolt, Szabó Bálint, Kovács Nikolasz, Medgyes Szinan, Balogh Balázs (Fotó: Molnár Gyula)

Összességében sikeres és pozitív szezont hagyhat maga mögött a Paksi FC, mely a bajnokság hajrájáig versenyben volt a negyedik, nemzetközi kupaindulást érő helyért, de végül hatodikként zártak, emellett a klub története során először jutottak be a Magyar Kupa döntőjébe. Ennek elismeréseként a klubok szavazatai alapján – a hétfőn az élvonalból kiesett MTK-hoz távozott – Bognár György vehette át Az Év edzője díjat.

A paksiak szerezték a legtöbb találatot a szezonban, szám szerint hetvenötöt. Ebből Ádám Martin egymaga 31-et vállalt magára, amivel a kétszeres válogatott csatár lett az NB I elmúlt negyvenegy évének legeredményesebb játékosa. A gólkirályi cím mellett Az Év játékosa elismerést is megkapta, amire szintén a klubok csapatkapitányai, vezetőedzői és legfiatalabb, valamint legidősebb játékosai adhatták le szavazataikat.

A Paksi FC-t, mint klubot Fair Play-díjjal jutalmazták, ami a Fair Play-lista alapján talált gazdára. Az atomvárosiak a harminchárom fordulóban 69 sárga és 2 piros lapot gyűjtöttek be.

Az év felfedezettja a debreceni Baráth Péter, a legjobb játékvezető Bognár Tamás lett, míg a legszebb gólnak a ferencvárosi Ryan Mmaee Fehérvárnak lőtt találatát szavazták meg a szurkolók.

A RangAdó gála 2012 óta íródó történetében korábban három paksit díjaztak: Simon Attilát (2013/2014) és Hahn Jánost (2020/2021) gólkirályként, Csertői Aurélt (2017/2018) legjobb edzőként ismerték el.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!