Helikon

2024.05.25. 17:33

A legjobbak között végeztek a garaysták

Az intézmény művészeti csoportjai, az énekkarok (vegyes kar, német nemzetiségi kamara - kórus), valamint a hangszeres szólisták és a táncegyüttesek is részt vettek az Újkori Helikoni Művészeti Fesztivál kategóriáiban Keszthelyen.

Teol.hu

Az intézmény művészeti csoportjai, az énekkarok valamint a hangszeres szólisták és a táncegyüttesek is részt vettek az Újkori Helikoni Művészeti Fesztivál kategóriáiban Keszthelyen

Forrás: Beküldött kép

A rendezvény a dunántúli középiskolás korosztály művészeti és kulturális seregszemléje. A megmérettetést 2024. április 25. és 27. között rendezték Keszthelyen. A megyeszékhely prominens gimnáziuma 74 diákot nevezett e rangos kulturális bemutatóra.

A Szekszárdi Garay János Gimnázium a következő kategóriákban indította diákjait: komolyzene hangszerszóló, kamarakórus, könnyűzene, ének együttes és zenekar, könnyűzene és ének szóló, vegyes kar, mozgásművészet és moderntánc csoport, mozgásművészet és népdalkör, néptánc együttes, vizuális művészetek, irodalmi alkotás.

 

A résztvevő diákok közül többen nem egy, hanem több kategóriában is képviselték az intézményt.

Diákjaink ezen a megmérettetésen a Dunántúl legjobbjai között végeztek, beleértve a művészeti iskolákat is. Teljesítményükkel nem csak a gimnázium, hanem Szekszárd város hírnevét is öregbítették. Az utazást külön járatú autóbusszal oldottuk meg

A művészeti fesztiválon való részvételhez a Szekszárdi Tankerületi Központ mellett a Tolna Vármegyei Német Nemzetiségi Önkormányzat, Szekszárd Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlés Oktatás, Sport és Ifjúsági Bizottsága és garaysta szülők nyújtottak támogatást.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában