Labdarúgás

2022.06.01. 08:47

A főtáblára kerülés a tét a két mai kupameccsen

Az országos főtáblára kerülés a tét a Tolna Megyei Kupa két mai elődöntőjében. A teveliek a Bölcskét, a bonyhádiak pedig a Kakasdot fogadják.

Rónai Gábor

Simon Tibor (középen, pirosban) és a teveliek abban bíznak a mai kupatalálkozó előtt, hogy egy mérkőzésen bármi előfordulhat (Fotó: Mártonfai Dénes)

Már csak egyetlen lépés választja el az érdekelteket attól, hogy a nyár végén megmutathassák magukat a Magyar Kupa főtábláján. A Tolna Megyei Kupa 2022-es kiírásának tizenegy csapat vágott neki, a megyei I. osztályban szereplőknek – a Szekszárdi UFC II kivételével – kötelező volt indulni, az alacsonyabb osztályú gárdáknak pedig lehetőségük volt rá. 

Ezzel az eséllyel a megye II.-es Nagymányoki SE és a megye III.-as Tengelici SE élt, előbbi túl is jutott az első fordulón, amelyben a Dunaföldvár FC-t búcsúztatta egy magabiztos, 4–1-es sikerrel. A tengelicieknek a nyitány mindjárt egyúttal a „küldetés” végét jelentette, a teveliek túl kemény ellenfélnek bizonyultak (0–9).

A két megye I.-es gárda nyitókörös összecsapásán a Tamási 2009 FC 2–1-re legyőzte a Dombóvár FC-t. A második körben a nagymányokiak ismét megvillantották oroszlánkörmeiket, de a Bonyhád VLC végül tíz emberrel játszva (Szabó Szilárdot kiállították) is kiejtette a bányászcsapatot (2–4). 

A Bölcskei SE a tartalékos Majosi SE-t (1–0), a Kakasd SE a Bátaszék SE-t (2–2 után 11-esekkel), a Tevel Medosz SE pedig a Tamási 2009 FC-t búcsúztatva jutott az elődöntőbe. Utóbbiak meccse a viharos időjárás miatt 3–0-s hazai vezetésnél félbeszakadt, a szövetség a pályán elért eredményt hagyta jóvá. 

A talpon maradt négyesből a teveliek az egyedüliek, akik már a harmadik meccsüket játsszák ma, mégpedig az ellen a Bölcske ellen, amelytől a bajnokságban mindannyiszor kikaptak. Hazai pályán 3–0-ra, idegenben 1–0-ra és 7–0-ra maradtak alul. Bodó József csapata most abban bízik, hogy minden sorozat megszakad egyszer... A Bonyhád és a Kakasd idei mérlege sokkal kiegyensúlyozottabb: egy 4–2-es kakasdi siker nyitotta a párharcot, majd a Bonyhád nyert 1–0-ra Kakasdon, végül a harmadikat 9–1-re húzta be a BVLC. 

A mai kupaprogram 
Bonyhád Völgység LC–Kakasd SE, 17 óra (Vezeti: Szappanyos Szabolcs – Szabó Péter, Kiss Gergely). 
Tevel Medosz SE–Bölcskei SE, 17 óra (Vezeti: Álló Tibor – Farkas Roland, Kapéter Jordána). 
A továbbjutás egy mérkőzésen dől el. Amennyiben a rendes játékidőben nem születik döntés, a csapatok egyből tizenegyeseket rúgnak. 

Ez történt tavaly: 
A 2021-es kiírásból a Bonyhád VLC és a Bátaszék SE kvalifikálta magát a főtáblára, a megyei kupadöntőben a BVLC 2–0-s győzelmet aratott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!