Labdarúgás

2022.06.27. 07:25

Az első komolyabb meccs is kipipálva

Első hazai edzőmeccsét játszotta a Paksi FC, mely hátrányból fordítva győzte le a BFC Siófok gárdáját. Waltner Róbert, az atomvárosiak vezetőedzője a fiatalok teljesítményét és a csapat győzni akarását emelte ki.

Munkatársunktól

Volter Patrik (zöldben) is bevette a Siófok kapuját. Fotó: Molnár Gyula

Első gólját, góljait kapta a Paksi FC, s hátrányba is először került a nyári felkészülési mérkőzései során, de mindezek ellenére a Siófok ellen a harmadik találkozójukat is behúzták az atomvárosiak Waltner Róbert irányításával (korábban a megye egyes Kecskéden 12–0-ra, Ercsin 17–0-ra nyertek). 

A másodosztály ötödik helyén végző Balaton-parti gárda a szekszárdi születésű, de a 2018/2019-es szezon első felét Pakson töltő Horváth Péter révén az első félidőben még vezetett, majd a másodikban egy gyors gólváltást követően ismét előnybe került. Egy óra játék után az NB III-as csapatból felhozott Volter Patrik egyenlített, majd a szünetben beállt Vas Gábor a mérkőzés hajrájához érve eldöntötte a talákozót. 

– Ahogy előzetesen várni lehetett, ez a találkozónk más jellegű volt, mint az első kettő. Itt már voltak ütközések és volt, hogy védekeznünk is kellett. A Siófok egy jó csapat, nem véletlen végzett tavaly az NB II-ben ott, ahol. Amik kijöttek hibák, azokon dolgozunk tovább, az viszont felettébb tetszett, hogy kétszer is hátrányban voltunk, végül mégis mi nyertünk – fogalmazott a klub honlapján Waltner Róbert. – Szokták mondani, edzőmérkőzésen nem számít a végeredmény, ugyanakkor ilyenkor is próbáljunk győzelemre játszani. Tetszett a fiatalok hozzáállása, kiválóan szálltak be a mérkőzésbe.

Összességében elégedett vagyok a találkozóval, nagyon meleg időben játszottuk, így egyik csapatnak sem volt könnyű dolga, viszont a játékosok keményen odatették magukat –zárta a paksiak nyáron kinevezett vezetőedzője. 

Eredmény. Paksi FC–BFC Siófok 3–2 (0–1). 
Paks, az 1. félidőben: Nagy G. - Kovács N., Szélpál, Lenzsér, Szabó J., Nagy R., Windecker, Balogh B., Haraszti, Sajbán Máté, Szabó B.
A 2. félidőben: Rácz G. – Osváth (Pesti Z., 65.), Szekszárdi, Debreceni Á., Debreceni Z., Vas, Kesztyűs B., Gyurkits, Kocsis, Nagy R. (Nyári, 55.), Sajbán Máté (Volter, 55.). 
Gólszerzők: Osváth (48.), Volter (60.), Vas (72.), illetve Horváth P. (38.), Elek B. (54.). 

A paksiak csütörtökön a szlovák élvonalban legutóbb negyedik helyen végző dunaszerdahelyi DAC-hoz utaznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!