Kosárlabda

2022.06.01. 11:39

Elhunyt a KSC Szekszárd korábbi másodedzője

Súlyos betegséget követően, életének 54. évében elhunyt Borisz Maljkovics, az Atomerőmű KSC Szekszárd korábbi másodedzője - olvasható a szomorú hír a klub közösségi oldalán.

TEOL

Borisz Maljkovics (balról) két szezonban segítette Djokics Zseljko munkáját (Fotó: Martonfai D.)

Fotó: Martonfai Dénes

„Megdöbbenve értesültünk róla, hogy egykori edzőnk, Borisz Maljkovics súlyos betegséget követően, életének 54. évében elhunyt. Fájó szívvel búcsúzunk Borisztól, 2017-19 közötti másodedzőnktől, akinek jelentős szerepe jutott a KSC Szekszárd jelenkori sikereinek megalapozásában. Karakteres, színes személyisége, fanyar humora és mérhetetlen kosárlabda-tudása mindannyiunknak hiányozni fog! Nyugodj békében Borisz! Ave Bonuse Cezare, Mester! 💙🖤” – olvasható a bejegyzésben. 

Borisz Maljkovics – akinek legnagyobb szekszárdi sikere a 2018-as Magyar Kupa győzelem volt – játékosként a Debrecen, a Szolnok, a MAFC és a Nyíregyháza mezében kosarazott, férfivonalon a Kecskemét és a Nyíregyháza edzője is volt. A nyírségi gárda 2021 tavaszán az ő irányításával jutott fel az A-csoportba, ahol a közelmúltban véget ért szezonban Pethő Ákos másodedzőjeként dolgozott az A-csoportos tagságát meghosszabbító Hübner Nyíregyháza BS együttesénél.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!