Diáksport

2022.06.01. 14:28

Hetedik helyen végeztek a dombóvári lányok

A dombóvári Szent Orsolya Bencés Iskolaközpont második korcsoportos leánycsapata képviselte Tolna megyét a Győrben megrendezett atlétika-többpróbaverseny országos döntőjén.

T. N. 

A dombóvári lányok tizenhat csapatot utasítottak maguk mögé Győrben (Beküldött fotó)

A hatvanméteres síkfutásban, távolugrásban, kislabdahajításban és a 4 x 100 méteres váltófutásban hat lány képviselte az iskoláját. A 23 induló iskolai csapatból a dombóváriak végül az igen előkelő hetedik helyen végeztek, a korábbi eredményeiket tekintve a vártnál eredményesebben szerepeltek (összesen 1918 pontot gyűjtöttek).

„Már maga az olimpiai sportkomplexum elvarázsolt mindenkit – összegezte a hétvégét Horváth Zsoltné, Anikó testnevelő. – Egy igazi olimpiai felvonulás, köszöntőbeszédek és az olimpiai eskületétel után kezdődött el a megmérettetés. Rekkenő melegben indultak a versenyszámok. A szervezés profi volt, a versenybíróság részéről maximális volt a segítőkészség, a gyerekcsapatok pedig lelkesen küzdöttek a helyezésekért és az érmekért. Örülök, hogy részese lehettem ennek a versenynek is, hisz az atlétika a sportok királynője. Egy teljesen más miliő. Gratulálok a lányoknak, hogy az országos megmérettetésre eljutottak, kimondhatatlanul büszke vagyok rájuk! Köszönöm az atlétaedzők munkáját, valamint a szülők és kolléganők segítségét” – tette hozzá az iskola testnevelője.

A Szent Orsolya Bencés Iskolaközpont diákjainak eredményei: Horváth Eszter (420 pont, 11. helyezés), Mati Borbála (396 pont, 29. helyezés), Nagy Jázmin (322 pont) Szenteczki Bíborka (306 pont), Gerber Szonja (304 pont) Komprádt Sári (255 pont).

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!