Horgászverseny

2022.06.21. 16:19

Százötven kiló halat emeltek ki a versenyzők

Több mint százötven kilogrammnyi halat emeltek partra az indulók a hétvégén megrendezett mucsi versenyen. Nemcsak ponty, hanem keszeg, kárász és afrikai harcsa is szép számmal horogra, akadt, egészen pontosan hetvennégyet fogtak ki az indulók, foglalta össze a történéseket lapunknak Maczik Zoltán tógazda. 

R. G.

Marosi János (balról), Győrfi Szabolcs Ferenc, Simon Gabriella és Deli Bence (Fotó: Tornóczki Ákos)

A Sióvölgye Horgász Egyesület az idei évben másodszor hirdetett horgászversenyt, amire ezúttal harmincan neveztek. A szikrázó napsütésben huszonhét felnőtt férfi, két felnőtt hölgy és egy ifjúsági korú induló ült ki szó szerint izzadni a tópartra, s kitartóan vártak a kapásra. 

A verseny első helyét 22,60 kilogrammos teljesítménnyel Győrfi Szabolcs Ferenc érdemelte ki, a győzelemhez kilenc halat kellett horogra akasztania.  A képzeletbeli dobogó második fokára Marosi János állhatott fel, ő hat hal kifogásával hozta össze a 18,494 kilogrammot. A harmadik pedig Deli Bence lett, aki szintén hat halat zsákmányolt, s ezek összesen 12,82 kilogrammot nyomtak a mérlegelésnél. 

Utóbbi azzal is büszkélkedhetett, hogy neki sikerült kifognia a verseny legnagyobb halát, mégpedig egy 5,60 kilogrammot nyomó pontyot. Bence volt az egyetlen ifjúsági korú induló a mezőnyben, így a teljesítménye még inkább dicséretes a felnőttek között, mondta el lapunknak Maczik Zoltán. 

A női indulók közül Simon Gabriella érdemelte ki az első helyezettnek járó kupát. Az eredményhirdetés után mindenkinek jól esett a finom sült kolbász, mustárral, tormával, uborkával és friss kenyérrel. A szervezők minden közreműködőnek köszönik a segítséget. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!