Labdarúgás

2022.07.20. 07:30

A rajtig minden darabka a helyére fog kerülni

Az erőnléti feladatok után már a taktikai elemek begyakorlása van a porondon az élvonalbeli Paksi FC-nél. Szabó János szerint a jövő hét végén rajtoló bajnokságig minden puzzle-darab a helyére fog kerülni.

T. N.

Szabó Jánosék számára most jön a frissítés ideje (Fotó: M. Gy.)

A saját nevelésű balhátvéd a klub honlapjának elmondta, a szlovéniai edzőtáborban lejátszott mindhárom mérkőzés jól szolgálta a felkészülésüket. A montenegrói Arszenal Tivat ellen fáradtan játszottak, mivel azon a napon érkeztek meg Zrecébe, de egységesek voltak, s ez vezetett az 5–2-es sikerhez.

– A Sparta Praha egy felettébb erős csapat, ezt érezhettük is. Rengeteg helyzetet kidolgoztak, mi sokat védekeztünk, ám végül mégis döntetlenre hoztuk a találkozót – folytatta a paksiak felnőttcsapatát 2008 óta erősítő védő. – A Sigma Olomouc ellen a második félidő már nagyszerűre sikeredett, kétgólos félidei hátrány után a második negyvenöt percet jobban uraltuk, mint a csehek az elsőt. 

Az OTP Bank Liga 2022/2023-as idénye jövő héten kezdődik, a paksiaknak ez lesz a tizenhetedik szezonja a legjobbak között. 

– Minden puzzle-darab a helyére fog kerülni. Jön a frissítés ideje, hétvégén főpróbát tartunk, reméljük, addigra minden működni fog. Ha egy-két dolgon mégis csiszolnunk kellene, arra további egy hetünk lesz a Fehérvár elleni első bajnokinkig – fogalmazott Szabó János, aki az előző idény negyedik helyezettjéről elmondta, nehéz ellenfél, de a székesfehérváriak éppen az egymás elleni mérkőzés előtt játszanak az azeri Gabala otthonában az Európa Konferencia Ligában, így akár jókor is találkozhatnak velük a bajnokságban.

Veretlen nyár
A paksiak eddig hét felkészülési találkozót játszottak a Kecskéd (12–0) és az Ercsi (17–0) elleni gálameccs mellett. A Siófokot 3–2-re, a szlovák Dunaszerdahelyet és a III. Kerületet 3–1-re verték. A montenegrói Arszenal Tivatot 5–2-re, a cseh élvonalbeli Sigma Olomouc 3–2-re győzték le, míg a Szegeddel és a cseh bronzérmes Sparta Prahával 2–2-t játszottak. A főpróbát szombaton a Pécs és a Kozármisleny ellen tartja Waltner Róbert gárdája.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!