Cselgáncs

2022.07.29. 11:11

A világranglista élére ugrott Pupp Réka!

Átvette a nemzetközi szövetség világranglistáján a vezetést az 52 kilogrammosok között Pupp Réka, ezzel az Atomerőmű SE dzsúdósa lett a negyedik magyar, aki kiérdemelte ezt az előkelő helyet.

Pupp Réka augusztus óta csak edzés céljából lépett tatamira

Fotó: Dömötör Csaba

Az Atomerőmű SE 26 esztendős olimpikonja az elmúlt másfél évben rengeteget tett ezért, a tavaly januári dohai Mesterek Tornáján elért ötödik helyezése óta hét Grand Slam-tornán hétszer állt dobogóra (három arany-, egy ezüst-, három bronzérem), a tavalyi Európa-bajnokságon harmadik, a tokiói olimpián ötödik helyen végzett.

Pupp Réka a kontinensbajnoktól, Amandine Buchard-tól vette át a vezető helyet a világranglistán, a magyar klasszisnak 5761 ponttal áll az élen, a francia 5010 egységnél jár.

A nemzetközi szövetség (IJF) 2007-ben vezette be a világranglistát, amelyet a 100 kilósoknál még abban az évben az Európa-bajnok, világbajnoki bronzérmes, s a párizsi szupertornán aranyérmes Hadfi Dániel vezetett, emlékeztetett a Judoinfo szakportál. Később két alkalommal sikerült hasonló magasságokig jutnia magyarnak, a paksi színekben is versenyző Mészáros Anett (2010) és Tóth Krisztián (2015) révén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!