Kajak-kenu

2022.07.31. 11:37

Eb-hetedik a Horváth, Turgonyi kajak páros

A nemzetközi versenyen most debütáló Horváth Tamás, Turgonyi Olivér szekszárdi kajak kettős hetedik helyen ért célba a silkeborgi maratoni Európa-bajnokságon.

Berg Sándor

Jámbor Attila vezetőedző, Vígh Vivien, Turgonyi Olivér és Horváth Tamás (Szekszárdi Kajak Kenu SE/Facebook)

Az ifjúsági mezőnyben rajthoz álló páros tagja volt a hét fős élmezőnynek, s a 22,6 kilométeres táv feléig tartotta is az iramot az élen lapátolókkal. A második felében viszont leszakadtak onnan a szekszárdiak, s végül senkitől sem zavartatva hetedik helyen értek célba.

Ifjúsági K2 (22,6 km), végeredmény. 1. Jesus Machado, Daniel Estebanez (spanyolok) 1:37:19,74, 2. Márialigeti Áron, Terei András 1:37:21,16, 3. Nikolaj Bryde, Bertram Sorensen (dánok) 1:37:44,47…, 7. Horváth Tamás, Turgonyi Olivér 1:39:30,34 óra.

A maratoni Eb-n négy Tolna megyei vett részt, a paksi Kiszli Vanda rövid körön és klasszikus távon is aranyérmet szerzett felnőtt K1-ben, a szekszárdi Vígh Vivien újoncként az ifjúságiak között lett ötödik, míg Turgonyi Olivér egyesben végzett a hatodik helyen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!