Labdarúgás

2022.07.04. 15:32

Két fiatal tehetséget igazolt le a Paksi FC

Debreceni Zalán és Dezamits Dominik személyében két fiatal játékossal erősítette meg keretét az élvonalbeli focibajnokságban szereplő Paksi FC.

B. S.

Dezamits Dominik (balra), Haraszti Zsolt ügyvezető és Debreceni Zalán. Fotó: Paksi FC

A két új igazolás közül előbbi neve nemcsak azért csenghet ismerősen az atomvárosban, mert pályára lépett az Ercsi (17–0), a Siófok (3–2) és a Dunaszerdahely (3–1) elleni felkészülési mérkőzésen, hanem azért is, mert helyi játékosról van szó. 

A 2002-es születésű dunaszentgyörgyi jobbhátvéd 2010 és 2014 között volt a paksiak játékosa, majd Szombathelyre igazolt, ahol az Illés Akadémián pallérozódott tovább, a legutóbbi másfél szezonban viszont huszonhat találkozón az NB II-es Haladásban is pályára lépett. Az utolsó fél idényt a szintén NB II-es Nyíregyházánál töltötte, s tizenegy bajnokin jutott szóhoz.

„Szeretnék a következő fél évben bekerülni a felnőtt csapatba és olyan teljesítményt nyújtani, hogy ott is maradjak. Idevalósi vagyok, így roppant boldog vagyok, hogy vissza tudtam jönni oda, ahonnan minden indult” – fogalmazott Debreceni Zalán.

Dezamits Dominik tősgyökeres szombathelyi, de a 2003-as születésű jobbhátvédet rögtön kölcsönadták a másodosztályú Mosonmagyaróvárnak. Korábban Varga Barnabást szerződtették a paksiak a kieső Gyirmóttól, míg Bognár István (MTK Budapest) és Pethő Bence (Gyirmót) a távozó oldalt erősítik, ahogy azt minden bizonnyal Ádám Martin is teszi majd.

A Pakshoz kapcsolódó hír, hogy megvan a szlovéniai edzőtáborban esedékes három felkészülési mérkőzés pontos időpontja. Eszerint a montenegrói FK Arsenal Tivattal július 11-én 17.30 órákor játszanak Böde Dánielék, majd két nappal később 17 órakor a Sparta Praha, 16-án 15 órakor a szintén cseh Sigma Olomouc közvetkezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!