NB I-es foci

2022.08.05. 22:02

Botrányos végjáték után hozott el egy pontot Angyalföldről a Paksi FC

A Paksi FC 2–2-es döntetlent ért el az újonc Vasas otthonában az NB I-es bajnokság 2. fordulójában.

TEOL

Kádár Tamásnak és a paksi védőknek a második félidőben volt dolguk bőven

Fotó: Török Attila

Ijesztően indult, még egy perc sem telt el a meccsből, és máris a paksi kapuban táncolt a labda. Korai volt azonban hazaiak öröme, a Partizan Beogradtól Angyalföldre visszatérő Holender Filip kezezett, a VAR pedig ki is szúrta a zsiványságot. Nem kellett sok idő a Paksnak, hogy összekapja magát, a nyolcadik percben Szabó Bálint kiválóan tekert a kapu bal oldalába, s máris vezetett Waltner Róbert gárdája. Jól indult a szezon az atomvárosiaknak, akik a nyitó körben 2–0-ra verték a Mol Fehérvárt, s most megint vezettek. 

A Vasast egy kicsit megfogta a vendégek vezetése, akár meg is duplázhatta volna előnyét a PFC, de nem jött az újabb gól. A félidő közepétől fokozta a nyomást az újonc, egyre veszélyesebben futballozott Kuttor Attila csapata, amely a játékrész hajrájához érve Holender góljával kiegyenlített. A Honvédban nevelkedett futballista kiváló passzt kapott Radó Andrástól, nem volt nehéz dolga közelről a kapuba passzolni. Aztán Holender visszaadta a passzt, Radó pedig a szünet előtt vezetéshez juttatta a Vasast. 

A második félidőben is a Vasas kezdett jobban, aztán Haraszti Zsolt távoli lövését Jova bepotyázta, így viszonylag hamar meglett az egyenlítés. A folytatásban a Vasas játszott fölényben, igaz kimondottan ordító helyzetei nem voltak a piros-kékeknek, így a döntetlen összességében igazságosnak mondható. 

A végén Holender a pályáról kicsúszva kibillentette egyensúlyából Waltner Róbertet, aztán egy komolyabb dulakodás alakult ki. Minden játékos, edző, másodedző az övéit igyekezett segíteni az oldalvonal mellett, aztán Böde Dániel, higgadtsága hozta vissza a rendet. A VAR még vizsgált egy 11-es gyanús esetet, de nem lett az, a videobíró szerint Silye Erik nem kezezett, a válláról jött ki a labda. Ha megadják, a paksiak akár nyerhettek is volna, de a látottak alapján az egy pontnak is örülhetnek. 

Egy érdekesség: 2013 októbere után játszottak ismét olyan meccset az NB I-ben, amelyen csak magyar játékosok léptek pályára. 

Vasas FC–Paksi FC 2–2 (2–1)
Illovszky Rudolf stadion, V: Pillók Ádám. Vasas: Jova – Szivacski, Baráth, Otigba, Ilyinbor, Silye – Hidi P. (Hidi M., 85.), Berecz, Hinora – Radó (Feczesin, 69.), Holender. Vezetőedző: Kuttor Attila. Paks: Nagy G. – Osváth (Vas G., a szünetben), Lenzsér, Kádár, Szabó J. – Windecker, Szabó B. (Nagy R., 66.), Balogh B. (Papp K., a szünetben) – Bőle (Sajbán M., a szünetben), Haraszti Zs., Varga B. (Böde D., 70.). Vezetőedző: Waltner Róbert. Gól: Holender (36.), Radó (45.+1.), illetve Szabó B. (8.), Haraszti Zs. (48.). 

A Paksi FC a 3. fordulóban, augusztus 14-én a Bp. Honvédhoz utazik. A találkozó 20 órakor kezdődik. 

Címkék#Paksi FC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!