XIX. Thelena Kupa

2022.09.04. 10:38

A debreceniek letaszították a trónról a Tolna-Mözst

A gólkülönbség döntött a tornagyőzelemről a DEAC és a házigazda 2F-BAU Tolna-Mözs között a XIX. Thelena Kupa felkészülési tornán.

Munkatársunktól

Szalkai Kitti (középen) és a Tolna-Mözs élvonalbeli csapata második helyen végzett

Fotó: Mártonfai Dénes

Ahogy azt a nevezési listából előzetesen várni lehetett, a címvédő 2F-BAU Tolna-Mözs és a debreceni DEAC küzdött meg a XIX. Thelena Kupa első helyéért. A házigazda élvonalbeli csapata az Újpest ellen mutatott be remek, gólerős játékot, ahogy a klub "csikócsapatát" is magabiztosan győzte le. A hajdúságiak is könnyedén jutottak el a döntőnek beillő ütközetig, az új idényben már az NB I-ben szereplő fővárosi lila-fehérek és a Tolna-Mözs másodosztályba nevezett fiatal gárdája sem jelentett akadályt számukra.

A harmadik helyen végül az Újpest végzett, mely a DEAC elleni mérkőzésen nyújtott masszív, szervezett játékával megnehezítette a tavalyi bajnok dolgát, s bár a Tolna-Mözstől simán kikapott, játékával bizonyította, hogy az élvonalban van a helye. A negyedik helyen zárt Tolna-Mözs II csapata a 2006-2007-es születésű játékosaival üde színfoltja volt a tornának. Bátor, megalkuvást nem tűrő játékkal rukkolt elő és bár pontszerzésre nem volt esélye az NB I-es csapatok ellen, de négy gólt sikerült szerezniük (mindegyiket válogatott kapusok, Torma Lilla és Hargas Annamária kapujába) a szurkolók nagy örömére.

A torna utolsó találkozóját, a "finálét" a debreceniek kezdték jobban, nem múlt el egy perc és már 2–0-ra mentek. A két gyorsan bekapott találat láthatóan nagyon megfogta a házigazdát, ezt kihasználva a DEAC újabb gólt szerzett. Ezután ritmust váltott Reveland Zoltán együttese és óriási akarattal folytatták a mérkőzést, aminek eredményeképpen még az első félidőben megfordították a mérkőzés állását (4–3). A második félidőben a bajnoki és Magyar Kupa-címvédő visszavette a kezdeményezést az egyre jobban fáradó, mindössze két cserével játszó tolnai csapat felett. A találkozó vége előtt három perccel a fölény góllá érett, amivel eldőlt, hogy nem lesz címvédés a Thelena Kupán.

Az eredetileg augusztus 27-re és nyolc csapattal tervezett tornát végül négy csapat részvételével rendeztük meg a hétvégén. Az eredeti időpontot részben a női futsal válogatott tervezett, ám végül elmaradt felkészülési programja, részben a már nevezett klubok visszalépése miatti többszöri időpont-változtatás nem tett jót a szervezésnek. Az idei tornára öt együttes jelentkezett, de két nappal azt megelőzően a Málta SE is visszalépett koronavírus-fertőzések miatt, így a 19. alkalommal megrendezett tornát minden idők legkisebb részvételével tartottuk meg. Ezzel együtt a torna elérte célját, jól szolgálata a megjelenő csapatok felkészülését a jövő hétvégén induló bajnokságra

 – értékelte a tornát Simon Ferenc, a tolna-mözsi klub ügyvezetője.

 

XIX. Thelena Kupa

Eredmények: Tolna-Mözs II–2F-BAU Tolna-Mözs 0–6 (gól: Krascsenics P. 4, Szalkai, Nagy N.). DEAC–Újpest FC 1–0 (gól: Fülöp D.), Tolna-Mözs II–DEAC 2–12 (gól: Szilágyi V., Bachusz, illetve Horváth V. 3, Tóth A. 3, Gajzágó 2, Üveges, Nagy A., Czégény, Dmytrenko), 2F-BAU Tolna-Mözs–Újpest FC 5–1 (gól: Krascsenics P. 3, Hatala, Nagy N., illetve Hargas). Tolna-Mözs II–Újpest FC 2–8 (gól: Szilágyi V., Lusinszki, illetve Koltai-Molnár 2, Singer-Kakukk, Kovács A., Botka B., Illés P., Sass, Duna), 2F-BAU Tolna-Mözs–DEAC 4–4 (gól: Nagy N. 2, Gajzágó – öngól, Krascsenics P., illetve Fülöp D. 2, Üveges, Nagy N. – öngól).

Végeredmény: 1.: DEAC 7 (17–6), 2.: 2F-BAU Tolna-Mözs 7 pont (15–5), 3.: Újpest 3, 4.: Tolna-Mözs II 0 ponttal.

Díjazottak
Gólkirálynő: Krascsenics Petra (2F-BAU Tolna-Mözs)
Legjobb kapus: Hargas Annamária (Újpest FC)
Legjobb játékos: Horváth Viktória (DEAC)
A torna felfedezettje: Szilágyi Vanessza (Tolna-Mözs II)
Fair Play díj: Tolna-Mözs II.

A 2F-BAU Tolna-Mözs az NB I-es bajnokság nyitófordulójában jövő vasárnap az Újpest FC-t fogadja 17 órától a városi sportcsarnokban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!