X. Morgen Ferdinánd-emléktorna

2022.09.17. 18:37

Bronzérmes lett az Atomerőmű SE

Az Atomerőmű SE bronzérmesként végzett a X. Morgen Ferdinánd-emléktornán, miután a szombat délutáni helyosztón legyőzte a Naturtex-SZTE Szedeák csapatát.

Rónai G.

A kék mezes paksiak a végjátékban fordították a maguk javára a Szeged elleni bronzmérkőzést (Fotó: Molnár Gy.)

Foghíjasan várta a bronzmérkőzést a házigazda paksi együttes, Jordan Mincsev, Devonte Green és Deon Edwin sem tudta vállalni a játékot. Csirke Ferenc, a hazaiak vezetőedzője így kilenc játékossal számolhatott, miközben a Tisza-partiak teljes „fegyverzettel” várták a csatát. A paksiak pénteken nagy csatában, hosszabbítás után kaptak ki a cseh Basket Brnótól, a szegediek pedig a Kaposvárral szemben maradtak alul.

Érezni lehetett, hogy két csalódott gárda feszül egymásnak, nem lehetett azt mondani, hogy vibrált volna a levegő a csarnokban. A létszámelőnyben lévő szegediek kaptak előbb lábra, s a megszerzett néhány pontos előnyüket könnyedén tartották (akadt amikor hattal, héttel is vezettek). Igazából az egész meccs így pergett le, kivéve az utolsó perceket.

Ekkor felpörgött az Atom, fokozták a tempót a paksiak, akik végül nagy csatában kivívták a győzelmet, s vele megszerezték a bronzérmet. Az ASE-ban megint kiválóan játszott a fiatal amerikai, Paul Atkinson Jr., aki 17 pontja mellé lekapott tíz lepattanót is. A csupaszív harcos, Eilingsfeld János alig maradt el tőle: 17 pontja mellé „csak” 8 lepattanót gyűjtött. Utóbbi mutatóval most sem volt gondja az ASE-nak, a piros-kékek 44-et kaparintottak meg, míg a szegediek csak 32-t, ebben azért jobbak lesznek, mint az előző idényben.

Voltak biztató momentumok, akadtak szép akciók, de azt is látni lehet, hogy még van mit csiszolni néhány játékkapcsolatnál. De idő is van még, a bajnokság szeptember 30-án, majdnem két hét múlva kezdődik – addig még egy kaposvári felkészülési torna is szerepel a programban.

X. Morgen Ferdinánd-emléktorna, a 3. helyért

Atomerőmű SE–Naturtex-SZTE Szedeák 71–65 (12–16, 20–19, 17–16, 22–14)

Paks, ASE-sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Földházi T., Benczur T., Farkas P. ASE: Kovács Ákos 14/3, Gulyás M. 11/3, Pajor 4, Eilingsfeld 17, Atkinson Jr. 17/3. Csere: Frank Á. 2, Taiwo 4, Karosi 2. Vezetőedző: Csirke Ferenc. Szeged: Polányi 2, Roberson 3, Marquis 11/3, Bognár K. 4, Milics. Csere: Filipovics 11, Kovács Ádám 7, Person 8/6, Kerpel-Fronius 6, Balogh Sz. 8, Mayer Á. 5, Bella. Vezetőedző: Simándi Árpád.

A X. Morgen Ferdinánd-emléktorna döntőjét 19 órától játssza a Kometa Kaposvári KK és a Basket Brno.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!