Remek győzelem a nyitányon

2022.09.12. 18:22

Hét góllal küldte haza az újpestieket a Tolna-Mözs

A Thelena Kupa után az élvonal nyitófordulójában is legyőzte hazai pályán az Újpest FC együttesét a 2F-BAU Tolna-Mözs.

B. S.

A második félidőben már nem adtak esélyt ellenfelüknek a tolnaiak

Fotó: Kiss Albert

A kezdet ezúttal nem volt nehéz Reveland Zoltán együttesének, mely amellett, hogy újonc csapat ellen indította a szezont, az első játékrész első felében remek támadófocit mutatott be. Aztán két egyéni hiábából pillanatok alatt visszajött a meccsbe az Újpest. A szünet jól jött a hazaiaknak, akik a második félidőre rendezték soraikat, s végül biztos győzelmet arattak. A klubhoz most nyáron visszatérő Krascsenics Petra három gólt szerzett. 

„Az első tíz percben számomra is meglepő támadójátékot produkáltunk, kreatívan játszottunk. Három nullig minden jól működött, de két hibával majdnem sikerült leromboltunk mindazt, amit addig felépítettünk. Ez fordulópont is lehetett volna, alakulhatott volna másképpen is a találkozó folytatása, ám a szünetben sikerült rendbe tenni a fejeket. Ebből is tanulni kell, mert egy jobb kvalitású csapat ennél jobban fogja kihasználni az esetleges hibánkat” – fogalmazott a TEOL.hu-nak a tolna-mözsiek edzője.

2F-BAU Tolna-Mözs–Újpest FC 7–2 (3–2)

NB I, 1. forduló. Tolna, v.: Szabó P. (Rácz Z., Mihálovics). Tolna-Mözs: Kulcsár P. – Wiesner, Szalkai, Krascsenics P., Nagy N. Csere: Deczki (kapus), Bajcsy, Kiss G., Tancsa, Hatala. Edző: Reveland Zoltán. Újpest: Hargas – Singer-Kakuk, Nagy Sz., Kovács A., Koltai-Molnár J. Csere: Simon D., Dura, Botka, Orbán Cs., Illés P., Markó, Sass V. Gólszerzők: Krascsenics P. (6., 12., 35.),  Kiss G. (23., 36.), Nagy N. (11.), Wiesner (23.), illetve Markó (14.), Sass V. (17.).

A forduló másik két mérkőzésén a címvédő DEAC az előző idény bajnoki visszavágóján 3–3-as döntetlent ért el hazai pályán a Budaörssel, a több tolnai nevelésű játékossal felálló TFSE pedig 6–3-ra nyert a másik újonc Miskolc vendégeként.

A tolna-mözsiek a hétvégi fordulóban szabadnaposak lesznek, legközelebb szeptember 25-én a jól erősítő TFSE-t fogadják. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!