X. Morgen Ferdinánd-emléktorna

2022.09.15. 15:10

Negyedik kupagyőzelmére hajt a házigazda Atomerőmű SE

Sorozatban a negyedik elsőségére hajt a házigazda Atomerőmű SE a Morgen Ferdinánd-emléktornán.

R. G.

Először láthatják a paksi szurkolók a megújult Atomerőmű SE-t

Fotó: Molnár Gyula

A klub fiatalon elhunyt egykori kiválósága emlékére tizedik alkalommal rendezik meg a rangos nemzetközi felkészülési tornát, amelyen ma a két elődöntőt játsszák, a bronzmeccsre és a fináléra szombaton került sor a Gesztenyés úti sportcsarnokban. Ma délután négy órától a Naturtex SZTE Szedeák és a Kaposvári KK meccsel először, aztán este héttől az Atomerőmű SE és a cseh Basket Brno találkozik. Utóbbi két gárda pár napja Brnóban is összecsapott, akkor az ASE az utolsó negyedben tizenöt pontos hátrányt ledolgozva, nagy hajrát kivágva 93–91-re győzött.

A mostani torna lesz az új vezetőedző, Csirke Ferenc hazai premierje, a Pécsről érkezett szakember eddig kiválóan dolgozik új állomáshelyén, hiszen mindegyik mérkőzését sikerrel tudta le vele a piros-kék alakulat.

A paksiak az utolsó három kiírást kivétel nélkül megnyerték a felkészülési tornán (a tavalyi tornáról itt olvashat!), amelynek serlegét korábban kétszer tudta elhódítani az Alba Fehérvár és a Szolnoki Olaj, egy alkalommal pedig a Kaposvári KK örülhetett. 

A 2015-ös tornán pedig nem hirdettek végeredményt, mert az ASE–Opava találkozón egy palánk alatti csata miatt egymásnak estek a két csapat játékosai, vezetői, s pofon is elcsattant. A játékvezetők pedig lefújták a meccset, s később a torna sem folytatódott már. 

Az ASE tavaly a Brno és a Szolnok társaságában szerepelt a tornán, s körbeverés után jobb kosárarányának köszönhetően zárt az élen.
Most is erre készülnek a paksiak, akiknek – látva az eddigi edzőmeccseiken mutatott játékukat – van is esélyük arra, hogy újfent ők legyenek a kupa győztesei.

X. Morgen Ferdinánd-emléktorna, Paks, ASE-sportcsarnok

Péntek, elődöntők: Naturtex-SZTE Szedeák–Kaposvári KK 16 óra. Atomerőmű SE–Basket Brno 19 óra. Szombat, helyosztók, a 3. helyért 16 óra, döntő, 19 óra.
A tornára a belépés mindkét napon ingyenes! 

A Morgen Ferdinánd-emléktorna eddigi győztesei

2021: Atomerőmű SE
2020: Atomerőmű SE
2019: Atomerőmű SE
2018: Alba Fehérvár
2017: Kaposvári KK
2016: Alba Fehérvár
2015: nem hirdettek végeredményt
2014: Szolnoki Olaj
2013: Szolnoki Olaj

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!