Megjött a KSC harmadik légiósa

2022.09.19. 20:09

Utolsóként Ruthy Hebard is befutott Szekszárdra

Vasárnap befutott Szekszárdra az Atomerőmű KSC harmadik amerikai légiósa. Ruthy Hebard nem egyedül érkezett, párja és a macskája is vele tartott.

R. G.

Ruthy Hebard az elődöntőig menetelt a Chicago Sky-jal a WNBA-ben

A 24 éves kosárlabdázó Alaszkából repült Budapestre, lakóhelyén, Fairbanks-ben a WNBA-szezon befejezését követően kosártábort tartott a helyi gyerekeknek.  

Ruthy Hebard tavaly bajnok volt a Chicago Sky csapatával, amellyel idén is bejutott a legjobb négy közé a WNBA-ben, de ott a Los Angeles Aces megállította őket. 

Emiatt csalódott is egy kicsit, mert szeretett volna döntőt játszani, de mint azt megérkezése után lapunknak elmondta, neki már az is nagy boldogság, hogy ilyen fiatalon olyan kiválóságoktól lesheti el a kosárlabdázás tudományát, mint Courtney Vandersloot, Allie Quigley, Kahleah Copper vagy Emma Meesseman. 

Az itteni reményeit illetően úgy fogalmazott, szeretne egy jó szezont futni az Atomerőmű KSC Szekszárddal, s természetesen ehhez a jó szerepléshez ő is hozzá akarja tenni a magáét. 

Nem lesz ismeretlen számára az európai közeg, korábban megfordult már a török és az olasz ligában is. 

Sok ideje nem maradt az akklimatizálódásra és a hosszú utazás kipihenésére, hétfőn már el is utazott új csapaával Balatonboglárra, a Nemzeti Kézilabda Akadémiára.

Már az Atomerőmű KSC Szekszárd szerelésében mosolyog
Fotós: KSC Szekszárd

Djokics Zseljko együttese csütörtökig készül itt a bajnoki szezon hétvégi nyitányára, a szombati, ELTE-BEAC elleni összecsapásra.

Nemcsak edzésekkel telik majd az idő Bogláron, jut idő a csapatépítésre, összekovácsolódásra, a feltöltődésre is. 

A 2022/2023-as idény első meccsét szombaton este hattól játssza a KSC Budapesten, a Gabányi László Sportcsarnokban. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!