XXVII. Twickel Kupa

2022.09.26. 11:39

Viétnámi játékos bizonyult a legjobbnak a rangos versenyen

A Dunaharaszti-MTK viétnámi versenyzője, Nguyen Van Thanh nyerte meg a 27. Twickel Kupa rapid verseny FIDE-csoportjának küzdelmeit.

TEOL

Gál Péter (balról) és Szuhai Balázs versenyigazgató között a győztes Nguyen Van Thanh

Fotós: Beküldött fotó

A szombaton Szekszárdon megrendezett versenyre igen erős mezőny jött össze az ország minden pontjából: négy nemzetközi mester és három FIDE mester mellett rengeteg rutinos fiatal szerette volna megnyerni a bajnoki trófeát.

A FIDE csoportban végül 35 fő közül rajt-cél győzelmet aratott az egyes sorszámú, 2448-as élőpontú, vietnámi versenyző, Nguyen Van Thanh (Dunahraszti-MTK). Mindössze két döntetlent engedélyezett ellenfeleinek. A dobogó második és harmadik fokára nem a címviselők állhattak: második veretlenül (!) a Decs 1990 SE egyik nagy erőssége, Nagybiró László, harmadik pedig Tancsa Tamás, a paksi ASE fiatalja lett.

A torna üde színfoltja volt a még csak tíz éves Csiszár Vivien (Komló BSK) játéka. Pontosan azt tette, amiről a sakk szól: nagyokat küzdött, mosolygott, élvezte a sakkozást! Igaz, most még a táblán többen voltak nála erősebbek, de az évek múlásával fordulhat a kocka.

FIDE csoport (35 játékos, 7 forduló):

1. Nguyen Van Thanh IM (Dunaharaszti MTK) - 6 pont

2. Nagybiró László (Decs 1990 SE) - 5,5 pont

3. Tancsa Tamás (ASE Paks) - 5 pont (30 Buccholz)

4. Fodor Balázs (MTK Budapest) - 5 pont (29,5 Buccholz)

5. Csiszár Csaba IM (Komlói BSK) - 5 pont (28,5 Buccholz)

6. Jr. Gombócz Ferenc FM (Tuxera Aquaprofit Nagykanizsa) - 5 pont (28 Buccholz)

Különdíjasok

Legjobb szenior játékos: Ábel Lajos IM (Kecskemét) 4,5 pont

Legharcosabb és legfiatalabb játékos: Csiszár Vivien (Komló BSK)

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában