Férfi kosárlabda NB I/B

2022.10.27. 16:03

A maximumot kell kihozni a Budafok elleni bajnokiból

Elkapta a fonalat az Atomerőmű KSE Bonyhád, mely két vereség után múlt héten megszerezte első győzelmét a férfi NB I/B Zöld csoportjában, majd kedden a Hepp-kupában jutott túl a Dombóvári KKE-n.

B. S.

Jan Pavliknak tetszik a kohézió, ami jellemzi most a bonyhádi csapatot

Fotó: Máté Réka

Ezúttal viszont egy nagy falat következik Jan Pavlík együttese számára, pénteken a veretlenül listavezető Budafokhoz látogatnak a völgységiek.

– A Pénzügyőr elleni siker után is mondtam, hogy ha az A-csoportos fiatalokra számíthatok, akkor megnő a győzelmi esélyünk. Védekezésben már jobban teljesítettünk és voltak szép momentumaink, ez visszaköszönt a Dombóvár elleni kupamérkőzésen is. Persze hibák is becsúsztak a játékunkba, hiszen a komplett csapat nagyon ritkán tud együtt készülni. Tetszik azonban az a kohézió, ami nálunk uralkodik, jól megértik egymást az idősebb és a fiatal játékosok, ami sokat jelent a későbbiekre nézve – fogalmazott lapunknak  Jan Pavlik.

A bonyhádiak vezetőedzője a négy bajnokijából négyet nyerő Budafok ellen nem számíthat a két említett fiatalra, Frank Áronra és Pajor Dávidra (számukra elsőbbséget élvez az Atomerőmű SE, mely szombaton fontos mérkőzésen látja vendégül a DEAC-ot), de mindent megtesznek majd, hogy egy jó mérkőzést játsszanak a listavezető vendégeként.

– A Zöld csoport egyik legerősebb csapatához utazunk. Nem lesz egyszerű találkozó számunkra, de megpróbáljuk kihozni belőle a maximumot és a célokat teljesíteni. Fejlődni szeretnénk, a fiataloknak pedig minél több lehetőséget biztosítani a felnőtt mezőnyben – fogalmazta meg elvárásait a szakember.

Férfi NB I/B, Zöld csoport, a 6. fordulóban
Budafok–Atomerőmű KSE Bonyhád
BMTE Fonyódi Antal Sportcsarnok, péntek, 19.30 óra. 
Vezeti: Jurák Krisztián, Pécsi Zsolt, Nagy-Pál Petra. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!