Fogadás

2022.10.12. 16:19

A polgármester is gratulált a Nemzeti Fogatvágta győzteseinek

Pintér Szilárd polgármester személyesen is gratulált a Tieger családnak a Nemzeti Vágtán a Kincsem Plusz fogatvágta versenyén elért kiemelkedő eredményhez. A már négyszeres győzte Tieger Endre unokájával együtt a második közös győzelemnek örülhetett.

TEOL

Ifjabb Tieger Endre, Pintér Szilárd polgármester, dr. Puchner Ildikó és idősebb Tieger Endre

Fotó: Beküldött kép

Már az elődöntőben nagyon jó eredményt futottak, ott nem volt riválisuk, de nyilván figyelték a másik elődöntőt, ahol szintén szép időeredmények születtek. A döntőben az ellenfelek taktikája csődöt mondott, hiszen a két, sütvénypusztai ménesből származó kisbéri félvért, Forrás Forellt és Forrás Frotont nem lehetett megállítani. A rajtnál kiugrottak a lovak, ezért hátrányból indultak. 

Tieger Endre elmondta, hogy a három másik fogathajtó még a szokottnál jobban is visszafogták lovaikat a rajtnál, érezhető volt a taktikai húzás. A második rajt után a sütvényi fogatot nem lehetett megállítani, kis szerencsének köszönhetően – a másik két fogat külön csatája miatt – a belső íven el tudtak húzni és nagy küzdelemben értek be elsőnek a célba. Tieger Endre unokája mellett feleségének is sokat köszönhet, hiszen szaktudásával dr. Puchner Ildikó és a stáb többi tagja is sokat tettek a győzelemért. 

A TEOL.hu írását itt találja, kattintson ide! 

Pintér Szilárd Dombóvárért elismerő oklevelet és ajándékcsomagot adott át az idősebb és a legifjabb Tieger Endrének. Beszédében kihangsúlyozta, hogy gyermekkora óta ismeri a családot, és mindig elismeréssel figyelte, hogy milyen tisztelettel vannak a lovak irányába. Hozzátette, kimagasló, amit elértek ebben a sportágban, és külön örömteli számára, hogy idén Dombóvár-Sütvénypuszta néven indultak a Nemzeti Vágtán, öregbítve ezzel a város hírnevét. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!