MOL Magyar Kupa

2022.10.19. 15:16

A végén tette biztossá továbbjutását a Paksi FC

Bejutott a MOL Magyar Kupa legjobb tizenhat csapata közé a Paksi FC, miután szerdán 3–0-ra győzött az NB III-as Balatonfüredi FC vendégeként.

B. S.

Hahn János (zöldben) tavaly augusztus után vállalt ismét szerepet paksi gólban

Fotó: Molnár Gyula

Abból a kisebb gödörből szeretett volna kilábalni az előző kupakiírás döntőse, amibe tíz nappal ezelőtt a Puskás Akadémia elleni bajnokin belement (1–3), és amiben múlt héten Zalaegerszegen is benne volt (0–3).

Waltner Róbert jelentősen belenyúlt a vasárnapi mérkőzés kezdőjébe, hét helyen is változtatott, noha nem azért, mert például Nagy Gergely, Papp Kristóf vagy éppen Varga Barnabás teljesítményével ne lett volna elégedett. Az NB I-ben a Zete otthonában debütáló Szekszárdi Milán vagy Debreceni Zalán csatasorba állítása oka a rutinszerzés, a sérülésből visszatérő Haraszti Zsolt és Sajbán Máté esetében pedig a játékba kerülés dönthetett.

Gyurkits Gergő távoli próbálkozása adta meg a mérkőzés kezdőlökését, a fiatal középpályás 25 méterről eleresztett lövése nem sokkal ment el a kapu mellett. Jól mozgott a két felépült támadó is, negyedóra sem telt el, amikor Haraszti szabadrúgása hazai kézen pattant meg, a büntetőt a paksiak tízese könyörtelenül értékesítette.

Gyorsan jöhetett volna rá a megnyugtató második találat, de Sajbán Máté kapáslövése centikkel zúgott el a kapu mellett. Nyomtak a zöld-fehérek, Hahn János előtt is adódtak ígéretes lehetőségek, így a félidei 1–0-s vendégvezetésnek inkább a Veszprém megyeiek örülhettek.

A szünet után kiegyenlítettebbé vált a találkozó, a balatonfürediek többször eljutottak Rácz Gergő kapujáig, s nem egyszer nem paksiakon múlt, hogy nem egyenlítettek a hazaiak. Azonban még mielőtt vérszemet kapott volna a vendéglátó, a hajrához érve néhány perc alatt lezárták a párharcot az atomvárosiak. Előbb Bőle Lukács beadását Papp Kristóf fejelte a háló, majd a 80. percben Hahn tekerését a fürediek védője lőtte saját kapujába.

A nyáron Dunaszerdahelyről visszatérő támadó 2021 augusztusa után vette ki részét egy paksi gólban. A gólpassz jót tehet a támadó lelkének, ami a csapat számára legalább olyan fontos lehet a folytatásban, mint a továbbjutás.

MOL Magyar Kupa, 4. forduló, a 16 közé jutásért

Balatonfüredi FC–Paksi FC 0–3 (0–1)
Balatonfüredi FC Sporttelep. V.: Gaál Á. (Mayer, Halmai)
Balatonfüred: Erdélyi Á. – Farkas D. (Imre I., a szünetben), Eszlátyi (Horváth B., 61.), Csikós (Szabó G., 67.), Szalai P., Farkas B. (Jakab D., 12.), Róth (Szabó Bence, 67.), Jaka D., Lasz, Burucz, Ott, Tóth G.
Paks: Rácz G. – Debreceni Z., Kinyik, Szekszárdi, Osváth (Szélpál, a szünetben) – Balogh B. (Volter, a szünetben), Windecker (Papp K., a szünetben), Gyurkits – Haraszti (Szabó Bálint, a szünetben), Hahn, Sajbán Máté (Bőle, 61.)
Gólszerzők: Haraszti (13., 11-esből), Papp K. (78.), Burucz (80., öngól)
Sárga lap: Farkas B. (9.), Tóth (13.), Jakab D. (40.), Burucz (45.), illetve Szélpál (75.)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!