U17-es Eb-selejtező

2022.10.19. 19:20

Acsádi Petráék lehúzták a rolót a csehek előtt

A magyar U17-es leány labdarúgó-válogatott 1–0-ra győzött Csehország ellen Európa-bajnoki selejtezőmérkőzésen.

TEOL

Acsádi Petra (7) a magyar válogatott védelmének oszlopos tagja

Forrás: MLSZ

Fotó: Barbara Gabriella

A csehek ellen kezdte meg Schumi Dorottya szövetségi edző csapata a hazai rendezésű minitornát. A Telkiben rendezett találkozón a vendégek játszottak kezdeményezőbben, többet birtokolták a labdát és leginkább a mi térfelünkön ment a játék, de az élvonalban újonc Szekszárdi WFC-t erősítő Acsádi Petrával jól zárt a védelem, komoly veszély nem alakult ki a kapunk előtt.

A góltalan első félidő után sokáig nem változott a játék képe, aztán az 56. percben az ellenfél térfelén szerzett labdát a magyar válogatott, a beadásra a Puskás Akadémia középpályása, Szarvas Sára érkezett jó ütemben és szerezte meg a vezetést, számol be róla a magyar szövetség. Előnyben több helyzet adódott a mieink előtt, de több gól nem született, így a leány válogatott egy lépéssel közelebb került céljához, hogy a torna végén bennmaradjon az A-divízióban.

Az Acsádi Petra mellett klubtársát, a középpályás Kágyi Kírát és a dombóvári Gyánó Lilit soraiban tudó nemzeti csapat szombaton a bosnyákokkal, kedden a norvégokkal találkozik Telkiben. A csoport első három helyezettje továbbjut az Eb-selejtező második szakaszába, az utolsó kiesik a B-divízióba.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!