Euroliga-selejtező

2022.10.11. 22:40

Az Olimpiakosz tett egy lépést a főtábla felé

Az Euroliga belgrádi selejtezőtornáján a görög Olimpiakosz 73–54-re legyőzte a román Sepsiszentgyörgyöt, ezzel fontos lépést tett a főtáblára jutásért, ahol az Atomerőmű KSC Szekszárddal is találkozhat.

TEOL

Az amerikai Megan Gustafson (fehérben) 29 pontot és 13 lepattanót jegyzett

Forrás: FIBA

A hazájában bajnoki címvédő Olimpiakosz a harmadik percben 5–4-nél vette át a vezetést, s ki sem engedte a kezéből az irányítást a román bajnokság legutóbbi három idényét megnyerő ACS Sespsi-SIC-cel szemben. A görögök, s egyben a mérkőzés legeredményesebb játékosa az amerikai Megan Gustafson volt, a center 29 pontot és 13 lepattanót jegyzett.

A belgrádi selejtezőtorna szerdai játéknapján az erdélyi gárda (keretében a Szekszárdon is megfordult román-magyar Pop Anamariával) a házigazda Crvena zvezdával találkozik, a mérkőzés győztese életben tartja főtábláról szőtt álmait. A záró mérkőzésen, csütörtökön a szerb gárda a Pireusszal meccsel. A csoportgyőztes az Atomerőmű KSC Szekszárd mellett a lengyel Polkowicével, az olasz Bolognával, a francia Bourges-zsal, a spanyol Valenciával, a török Fenerbahcével és a cseh USK Prahával kerül egy nyolcasba. A második és harmadik helyezett az Európa-kupában folytathatja.

Előnyben a Diósgyőr is

A miskolci selejtezőtorna keddi nyitónapján a házigazda Diósgyőr 80–54-re legyőzte az izraeli Elizur Ramla együttesét, ezzel nagy lépést tett a főtáblára jutás felé. Völgyi Péter csapatában a puerto ricói bedobó, Arella Guirantes 13 pontjával, 9 lepattanójával és 7 asszisztjával közel volt a tripla-duplához, de az ausztrál erőcsatár, Darcee Garbin is 19 pontot tett a közösbe. Ha a DVTK szerdán legyőzi a török Botast, a csütörtöki Ramla–Botas mérkőzés eredményétől függetlenül története során először ott lesz Európa legjobb tizenhat csapata között.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!