Férfi kosárlabda NB I

2022.10.29. 19:02

Eilingsfeld János nélkül nem bírt a DEAC-cal az ASE

Az Atomerőmű SE meglepetésre kikapott az alsóházban tanyázó DEAC-tól a férfi NB I 6. fordulójában, szombaton.

TEOL

Devonte Green (2) tör kosárra Polyák László és Tóth Ádám mellett

Fotó: Molnár Gyula

Tóth Ádám és Eilingdfeld János kedélyesen beszélgetett a kezdőkörben a feldobás előtt. Régi harcostársak ők, egykor egymás mellett, vállvetve küzdöttek az Atom sikeréért, most pedig ellenfélként néztek farkasszemet. Legalábbis egy ideig, mert Eilingsfeldnek mindössze 2,49 perc jutott. A válogatott erőcsatár játéka izomhúzódás miatt már a meccs előtt is kérdéses volt, de végül annak ellenér vállalta a játékot, hogy egész héten nem edzett – ennyit bírt. Nagy kár, mert amíg a pályán volt, kiválóan játszott az ASE, amely 11–0-val kezdett. Szépen járt a labda kézről kézre, úgy nézett ki, hogy egy könnyed paksi győzelem lesz ebből. Az első negyedben aztán még Eilingsfeld kiválása után is tartotta az előnyét az Atom, de aztán jöttek a hibák, a hajdúságiak pedig megérezték, hogy lehet keresnivalójuk. Szép lassan kezdték lefaragni a hátrányukat, s a nagyszünetben nem kis meglepetésre már ők vezettek. Deon Edwin kiválóan kosarazott paksi oldalon, de a palánkok alól hiányzott „Jonesy”, az ifjú Atkinson láthatóan egyedül érezte magát, s nem is bírta tartani a tempót Djordje Drenovaccal és Tóthttal. 

A harmadik felvonásban már héttel is vezetett a lendületbe kerülő DEAC (36–43), sokáig nem is tudott mit kezdeni ellenfelével az Atom. Aztán varázsütésre megtáltosodtak a piros-kékek, s a negyedik felvonásra már ők mehettek előnnyel. Sőt a lendület vitte őket tovább, biztosan vezettek, hol négy, hol hat ponttal. Aztán a legvégén jött a feketeleves, a DEAC megint megrázta magát, s erre már nem volt esélye a vezérét veszítő Paksnak. A DEAC szezonbeli második sikerét jegyezte, s először győzött vendégként, míg a paksiak a Sopron után most, a Debrecentől is kikaptak itthon. Sokat kell még dolgoznia Csirke Ferencnek, hogy úgy játsszon az Atom, ahogy azt szeretné. Most lesz is lehetőségük a gyakorlásra, legközelebb november 18-án, a Szolnoki Olajbányász otthonában lépnek pályára Kovács Ákosék. 

Tippmix Férfi NB I, a 6. fordulóban

Atomerőmű SE–DEAC 62–69 (20–12, 10–20, 19–15, 13–22)
Paks, 700 néző. V: Benczur Tamás, dr. Mészáros Balázs, Fodor Attila. ASE: Frank 3/3, EDWIN 25/12, Green 2, Eilingsfeld 4, Atkinson 6. Csere: GRUBOR, 10/6, KOVÁCS Á. 5/3, Pajor, Taiwo 5, Gulyás M 2. Edző: Csirke Ferenc. DEAC: Polyák 3/3, Gumbs 9/3, DRENOVAC 16, Gáspár M., Taylor 3. Csere: Tóth Á. 5, MÓCSÁN 17/12, Balázsi, KENÉZ 14/12, Garamvölgyi 2, Hőgye P. Edző: David Dedek.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!