Válogatott meghívó

2022.10.19. 13:50

Töpfner Alexandra ott van Európa-bajnokságra készülő bő keretben

A DVSC Schaeffler szekszárdi születésű jobbszélsője, Töpfner Alexandra is válogatott meghívót kapott Golovin Vlagyimir szövetségi kapitánytól az Európa-bajnokság előtti felkészülésre.

TEOL

Töpfner Alexandra ismét bizonyíthat a válogatottban

Fotó: Török Attila

A nyáron Székesfehérvárról Debrecenbe szerződő Töpfner Alexandra is bekerült a magyar női válogatott novemberi Európa-bajnokságra készülő bő, 21 fős keretébe (az Európa-bajnokságra mérkőzésenként 16 kézilabdázó nevezhető). A 26 esztendős jobbszélső az UKSE Szekszárdban kezdett el kézilabdázni, majd megfordult Mosonmagyaróváron, Kispesten és az Alba Fehérvárnál is, ahonnan idén nyáron igazolt a DVSC-hez.

Az élvonalban jelenleg harmadik helyen álló hajdúságiak mezében eddig hat bajnokin lépett pályára, ezeken 32-szer talált be (felét hétméteresből szerezte), amivel vezeti a házi góllövőlistát. A csapat négy győzelemmel kezdett az NB I-ben, majd jött a Győrtől elszenvedett szoros vereség (22–25) és a budaörsi váratlan vereség (23–25).

A nagymányoki kötősédű Töpfner Alexandrának tavaly novemberben már postázott egyszer meghívót a szövetségi kapitány, akkor azonban került be a világbajnokságra utazó keretben. Most a két győri, Faluvégi Dorottya és Győri-Lukács Viktória a posztriválisa.

Golovin Vlagyimir válogatottja október 24-én kezdi meg a felkészülést, október 29-én Románia, két nappal később Németország ellen lép pályára Tatabányán. Az Eb előtti főpróbát november 2-án a románok ellen tartja a nemzeti csapat.

Az Észak-Macedónia, Montenegró, Szlovénia közös rendezésű kontinenstornán a mieink november 4-én Svájccal, 6-án Horvátországgal, 8-án Norvégiával mérkőznek meg a ljubljanai csoportkörben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!