Mérkőzés utáni nyilatkozatok

2022.10.11. 21:00

Tükörbe nézhetnek a paksi játékosok

Csirke Ferenc és Eilingsfeld János szerint is sokat javult az Atomerőmű SE játéka a hétvégi meccshez képest, de a sok hiba nem fért bele a Kaposvár ellen.

TEOL

Csirke Ferenc a vereség ellenére büszke csapatára

Fotó: Molnár Gyula

„Gratuláció jár a csapatomnak, hiszen óriásit javultunk a Budapest Honvéd elleni meccs óta. Ott van például a pick and roll elleni védekezésünk, mely jelentősen fejlődött. Bebizonyítottuk, hogy van tartásunk, a negyedik negyedben például visszajöttünk tíz pontról. Nem tudom azt mondani, hogy aki pályára lépett, ne nézhetne tükörbe. Fantasztikus volt, amit a játékosok a pályán nyújtottak, persze voltak hibák is, de azok benne vannak a játékban. Ráadásul egy nagyon jó együttes ellen léptünk pályára, hiszen az elmúlt fordulóban Szombathelyen győztek, oda pedig nem győzni járnak az ellenfelek. Vasárnapra ki kell javítanunk a hibákat és hazai pályán meg kell vernünk a Sopront” – nyilatkozta Csirke Ferenc.

A paksiak vezetőedzője mellett játékosa, Eilingsfeld János is úgy véli, sokat javultak a kispestiek elleni 75–71-es sikerhez képest.

„Sajnálom, hogy nem nyertünk, azt gondolom, hogy mi is megérdemeltük volna a sikert. Sokkal jobban játszottunk, mint szombaton a Honvéd ellen  de még mindig sokat hibázunk, sok labdát adunk el. A végén a Kaposvár egy triplaszituációra kényszerített bennünket, ha az bemegy nyertünk volna. Nincs idő szomorkodni, megyünk tovább, vasárnap a soproniakat fogadjuk, megpróbálunk újra nyerni” – mondta Eilingsfeld János, aki 29 pontja mellé 10 lepattanót szedett le, így a szezon harmadik mérkőzésén is dupla duplát (azaz két kiemelt statisztikai mutatóban kétszámhegyű eredményt) ért el. 

Teljesítményével kapcsolatban a magyar válogatott erőcsatára annyit mondott, nem készül ilyen teljesítményre, csak teszi a dolgát, és minden mérkőzésen megpróbálja a lehető legjobb játékkal győzelemhez segíteni a csapatát.

A Kaposvár–Atomerőmű SE mérkőzésről bővebben itt írtunk. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!