Sakk csapatbajnokság

2022.11.19. 18:24

Ifjúsági vb-ezüstérmes fiatal lesz az ASE Paks elsőtáblása

A Szuperligában játszó paksiak azzal a céllal vágnak neki a szezonnak, hogy elfeledtetik a mindenkinek csalódást okozó „tavalyi” szereplésüket, amikor csak a negyedik helyen végeztek.

TEOL

Kozák Ádám lesz az ASE elsőtáblása a 2022/2023-as csapatbajnokságon

Fotó: Beküldött kép

Az indiai Pentala Harikrishnát is nevezte az ASE Paks első számú csapata a hétvégén kezdődő csapatbajnokságra. Gosztola István csapatvezető a vasárnapi rajt előtt azt is elárulta, hogy Kozák Ádám személyében az ifjúsági világbajnokság friss ezüstérmese lesz az első táblásuk, az ifjútól azt várják, hogy fiatalos lendületet hozzon a csapat életébe. 

Természetesen maradtak az eddigi húzónevek, azaz Berkes Ferenc, Ács Péter, Mircea Parligras, Milos Perunovic vagy Constantin Lupulescu. Sőt lesz egy visszatérő is: Fodor Tamás Angliából költözött haza, és ismét a táblák mögé ül a paksiak nagy örömére.

Távozott ugyanakkor Horváth Csaba, aki megsínylette a koronavírus-járványt, és nem tudta azt a teljesítményt nyújtani, amit vártak tőle.

Gosztola István azt mondta, az elsőszámú indiai nagymesterrel, Viswanathan Ananddal fémjelzett nagykanizsaiak befogására nincs sok esély, az ASE vélhetően az ajkaiakkal fog harcolni a dobogóért, azon belül pedig az ezüstért. 

Az NB I-es bajnokság Charousek csoportjában szerepel idén is a második számú paksi egylet, míg az NB II Asztalos csoportjában a címvédő Decs 1990-ért szoríthatunk.

Az ASE I a Hetényi Géza SK-t (11 óra), az ASE II a zalaegerszegieket fogadja (11 óra) vasárnap, míg a decsiek Komlóra látogatnak a nyitókörben. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!