Labdarúgó NB I

2022.11.06. 20:14

Öt gólt szerezve mászott ki a gödörből a Paksi FC

Négy nyeretlen találkozó után örülhetett újfent a három pontnak a Paksi FC, amely az OTP Bank Liga 14. fordulójában hazai pályán kiütötte a Bp. Honvédot.

TEOL

Papp Kristóf (21-esben) szerezte a paksiak első gólját

Fotó: Molnár Gyula

Szabó János óriásit kiáltott, s nagyot csapott a levegőbe, amikor Szélpál Norbert befejelte a Paks második gólját a kispestiek kapujába.
Hosszú hetek fájdalmát kürtölte világgá a paksiak kapitánya, aki remekül csúsztatta meg Balogh Balázs szögletét, mielőtt a középső védő, Szélpál megszerezhette volna szezonbeli második találatát. 

Nem várta valami jó formában a vasárnap esti bajnokiját a Paks, amely az előző négy meccsén nem tudott nyerni, s csupán három ponttal állt jobban, mint az utolsó helyezett Vasas – amely egy hete története során először verte meg idegenben a paksiakat. 

Ekkor már két góllal vezetett Waltner Róbert gárdája, amely korábban Papp Kristóf révén szerzett előnyt, s bár a kispestieknek is akadtak ígéretes lehetőségeik, Nagy Gergely eszén nem tudtak túljárni. A legközelebb talán a belső védő, Lukas Klemenz járt a gólhoz, de közeli fejesét bravúrral védte a PFC kapusa.

A paksiak Sajbán Máté révén még a lécet is eltalálták, Tomas Tujvel aligha tudott volna védeni, ha a felső sarokba hullik be a labda. 
A harmadik paksi találattal eldőlhetett volna a meccs, de a kétgólos előny is több volt, mint biztató a PFC számára. 

Sokat aztán nem is kellett várni a harmadikra, alig pár perce ment a második félidő, amikor Szabó Bálint elcsente a labdát a középső védőtől, a totojázó Herdi Prengától, s a kapu bal oldalába lőtt.

Alighanem ekkor dőlt el végérvényesen a találkozó, amit lélekben talán fel is adtak a kispestiek. 

Varga Barnabás vállalta magára a negyediket, majd pedig az ötödiket is – a csatárt rögvest vissza is repítette a góllövőlista élére ez a dupla. Nem mellesleg ő is hosszabb rossz sorozatot tört meg, az előző három találkozóján neki sem jutott sikerélmény.

„Kicsit magunkba kellett néznünk a héten, mert nem úgy teljesítettünk az előző fordulókban, ahogy szerettük volna, ez jött ki belőle”– értékelte a történteket fülig érő szájjal a harmadik gólt szerző Szabó Bálint a mérkőzés után az M4 Sport kamerái előtt.

A paksiak számára a lehető a legjobbkor jött ez a győzelem, hiszen a bajnokság hétközi fordulójában, szerdán a tabellán élen álló, címvédő, és az európai kupaporondon is remeklő Ferencvároshoz látogatnak. Aztán szombaton, az őszi idény zárásaként az Újpestet fogadják. 

OTP Bank Liga, 14. forduló

Paksi FC–Bp. Honvéd 5–0 (2–0)
Paks, 1000 néző. V: Berke B. (Becséri G., Szécsényi I.). 
Paksi FC: Nagy G. – Osváth, Kádár, Szélpál, Szabó J. (Tamás O., 71.) – Papp K., Balogh B. (Volter, 77.) – Sajbán (Debreceni, 60.), Szabó B. (Gyurkits, 60.), Bőle (Hahn, a szünetben) – Varga B. Vezetőedző: Waltner Róbert. 
Bp. Honvéd: Tujvel – Szabó A., Klemenz, Prenga, Doka – Zsótér, Capan (Gomis, a szünetben), Mitrovics (Jonsson, 67.) – Kocsis (Traoré, 77.), Lukics (Keresztes N., 67.), Kerezsi (Ennin, a szünetben). Vezetőedző: Dean Klafuric. 
Gólszerzők: Varga B. (55., 68.), Papp K. (18.), Szélpál (40.), Szabó B. (52.). 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!