253 nap van hátra

2022.11.03. 17:30

Prológ vezeti fel a 49. Alisca Bau Gemenc Nagydíjat

Kétszázötvenhárom nap múlva rendezik a 49. Alisca Bau Gemenc Nagydíjat. Az országúti körverseny ezúttal háromnapos lesz, a „nulladik” napon prológ vezeti fel a két szakaszt.

B. S.

A cseh Tomas Barta nyerte a második szakaszt idén a Gemenc Nagydíjon

Fotó: Makovics Kornél

„A nehéz gazdasági helyzet ellenére szervezzük már a jövő évi Gemenc Nagydíjat. A nemzetközi versenynaptárba már bejegyeztettük a július 14-ét, 15-ét és 16-át. A 49. kiírás háromnapos verseny lesz, a két országúti szakaszt a megyeszékhely központjából a Kálvária kilátóra vezető prológ előzi meg. Ennek plusz helyi kötődése, hogy a csúcsot a szekszárdi Arató Dávid tartja” – fogalmazott lapunknak Szőke Gergő.

A Szekszárdi Sportközpont Nkft. ügyvezető igazgatója lapunk érdeklődésére elmondta, szeretnék, ha a Nemzetközi Kerékpár-szövetség (UCI) 2.2-es besorolású versenyén ismét részt vennének azok a csapatok, melyek az idei Gemenc Nagydíjat is színesítették. Így többek között az olasz Beltrami TSA Tre Coll és az új-zélandi Bolton Equities Black Spoke is meghívást kapott. Az óceániak együttes Luke Mudgway szerezte meg az összetettben győztesnek járó kék, valamint a legjobb sprinternek járó zöld trikót, míg a legjobb hegyimenőnek az olasz Andrea Piras bizonyult, így ő vihette el a pöttyöst trikót.

Szőke Gergő elárulta, a két országúti szakasz rajtja és célja nem változik, az első etap a Paks-Szekszárd útvonalon halad majd, a második, sárközi körbe pedig újfent beleveszik Szálkát, s nem maradhat ki a villanyfényes kritériumverseny sem. A szervezőbizottságot most is Arató Gábor, Schneider Gábor, Steig Csaba és Gábor alkotja, ami garancia lehet a sikeres és eredményes lebonyolításnak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!