Thai boksz

2022.11.23. 16:00

Remekeltek a Szekszárdi Muay Thai Sportegyesület versenyzői a jubileumi kupán

Két arany-, egy ezüst- és egy bronzérmet szerzett a Szekszárdi Muay Thai Sportegyesület a 10. Spartan Muay Thai Kupán.

Berg Sándor

Eördögh Péter edző (jobbra), mellette a győztes Müller Gergő

Forrás: Beküldött fotó

Négy nemzet negyvennégy klubjának közel kétszáz versenyzőjével rendezték meg nemrég a jubileumi Spartan Muay Thai Kupát. A szekszárdi egyedült három sportolóval, három különböző kor- és súlycsoportban képviseltette magát, tájékoztatta lapunkat Eördögh Péter vezetőedző. 

A legfiatalabb versenyző a 11 éves Balassa Nikolett volt, aki a 40 kilósak között egyhangú pontozással nyerte meg súlycsoportját. Mivel az Utánpótlás Magyar Bajnokságon aranyérmet szerző kiskunfélegyházi Nemcsók Fanninak a kategóriájában nem volt ellenfele, ezért a szekszárdi fiatal sportszerűségből elvállalt egy második mérkőzést is korábbi riválisával szemben. Ennek az igen szoros mérkőzésnek megosztott pontozással ezüstérem lett az eredménye.

A 14 éves László Tóbiás korcsoportot váltott, így először mérkőzött a kadet korcsoport 54 kilós súlycsoportjában, ami öt mérkőzésnél többel rendelkező rutinos versenyzői kategóriát jelentett. A küzdelemnek bírói döntés vetett véget, így a Szekszárdi Muay Thai Sportegyesület versenyzője bronzéremmel zárt.

A második kupagyőzelem a felnőtt 81 kilogrammosok között Müller Gergő nevéhez fűződik. Számára nem igazán indult jól a nap, mert mérlegelésnél néhány dekával kilógott a nevezett súlycsoportból, így ő a Spartan Muay Thai Kupát futással indította. Végül sikerült annyit fogyasztania, hogy elindulhasson a súlycsoportjában. Az első ellenfelét kemény mérkőzésen, de egyhangú pontozással győzte le, a döntőben az olasz Lonzi Riccardóval csapott össze, aminek egy fejtalálatot követő másodszori rászámolás vetett véget, így Szekszárdra került a trófea.

A versenyzők nem sokat pihennek, november 26-án ismételten ringkötelek közé lépnek a Monor Kupáért, majd attól kezdve az év végéig minden második hétvégén küzdelem vár rájuk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!