Darts

2022.12.12. 20:43

Egy száznyolcvanas kör adott új energiát Adorján Ádámnak

A hazai pályát élvező Adorján Ádám nyerte az V. Szekszárd Darts Opent, ezzel pedig az összetett elsőséget is megszerezte az Alisca Darts Bajnokságon.

B. S.

Adorján Ádám nemcsak a hétvégi versenyben, hanem összetettben is az első helyen végzett

Fotó: Denes Martonfai

Kiélezett csatára volt kilátás a bajnokság negyedik, egyben utolsó fordulójában, hiszen három kör után az Alisca Darts egyik legjobbja, Adorján Ádám a budapesti Phoenix Darts Sport Egyesület kiválóságával, Jagicza Gáborral holtversenyben 48-48 ponttal állt az élen, de a Pécsi Darts Club első embere, Kádár Krisztián is mindössze négy egységgel követte őket a harmadik helyen.

Meglepetésemberként „köszönt be” a szintén szekszárdi Fehér János, aki jelentősen átírta a verseny forgatókönyvét. A tehetségét nem először megcsillogtató sportoló először óriási meglepetésre a Magyar Darts Liga Dél-Dunántúl régióban második helyen záró Kádár Krisztiánt búcsúztatta,  majd Jagicza ellen mutatott kiváló játékot. A végső legben dobott 15 nyilasa döntőt jelentett számára, amivel biztossá vált, hogy klubtársát, Adorján Ádámot már senki sem taszíthatja le a dobogó legfelső fokáról.

„Nem vagyok elégedett a teljesítményemmel, de szerencsém volt a sorsolásnál és csapattársamtól is kaptak egy kis segítséget azáltal, hogy a döntőben már tét nélkül állhattam a tábla elé – mondta lapunknak Adorján Ádám, aki csoportjából legvesztés nélkül jutott túl, de az egyenes kieséses szakaszban kétszer is döntő legre kényszerítették a riválisok. – A fináléban már felszabadultan játszottam, jól is ment a játék. Vezettem 3–1-re, onnan lett 3–3, de végül a legjobbkor találtam egy 180-at, a következő körben pedig le is zártam a mérkőzést.”

A képzeletbeli dobogóra az utolsó versenyen Jagicza Gábor és Varga Attila állhatott még fel.

Az összetett végeredmény: 1. Adorján Ádám 72, 2. Jagicza Gábor 64, 3. Kádár Krisztián 56, 4. Fehér János 44, 5. Kiss Péter 38, 6. Ágics Krisztián 34 ponttal.

Az utolsó forduló 46, köztük amatőr és a régiós versenyen is indult sportolókkal zajlott le. A négy kör alatt 94 játékos fordult meg a városi sportcsarnokban, ezen fellelkesülve az Alisca Darts jövőre is elindítja sorozatát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!