Kosárlabda

2022.12.27. 08:11

Olasz nemzetközi tornán gyűjtött tapasztalatokat az Atomerőmű SE

Két győzelemmel és két vereséggel zárta a Borgonameróban megrendezett U20-as EYBL tornát az Atomerőmű SE.

TEOL

A tél a keményebbik arcát mutatta Olaszországban

Fotó: Beküldött kép

Az ellenfelekhez képest jóval fiatalabb csapattal indultak a paksiak, akik a BC Pardubice és a St. Charles College ellen győztek, a Crocettától és a szlovák U18-as válogatottól kikaptak. A korhatár 2003 volt, de az ASE-ban két 2004-es születésű fiú volt a legidősebb, a többiek még fiatalabbak voltak. 

„Az EYBL sorozat ideális lehetőséget nyújt hozzánk hasonló nemzetközi csapatokkal találkozni, ami a megfelelő fejlődéshez szükséges – mondta Jan Pavlik, a paksiak edzője. – Annak ellenére, hogy csupa fiatallal indultunk el a tornán, harcosan játszottuk a mérkőzéseket, sebességgel és a szívvel pótoltuk ellenfeleink fizikális előnyét. A kilenc csapatos csoportunkban az első torna keretében négy mérkőzést játszottunk, februárban Pakson folytatjuk. Csapatunk legértékesebb játékosa díjat Kupai László nyerte el, amihez gratulálunk!” – összegzett Jan Pavlik, aki külön is értékelte a találkozókat.

A paksiak eredményei

BC Pardubice–ASE Paks 79–80. Az ASE legjobb pontszerzői: Kékesi 20, Géringer 15, Heimann 12, Kupai 10, Sáfrán 9. 
Jan Pavlik: „A cseh csapat nagy fizikális előnnyel rendelkezett, az elején talán meg is ijedtünk egy picit és emiatt nagy különbség alakult ki a Pardubice javára. A harmadik negyedben összeszedtük magunkat, elkezdtünk gyorsabban és fizikálisabban játszani, ellenfelünk elveszítette a ritmust és a végén sikerült a pár pontos előnyt megtartani.” 

Crocetta–ASE Paks 81–73. Az ASE legjobb pontszerzői: Kékesi 23, Pavlík 20, Géringer 11. 
Jan Pavlik: „Az olasz csapat hasonló szerkezettel rendelkezett mint a mi csapatunk, két meghatározó játékosuk viszont kölcsönjátékos volt, ami a végén döntő tényezőnek bizonyult. Volt lehetőségünk megnyerni a mérkőzést, de pár pontos vezetésénél kihagytunk pár büntetőt, amellyel be lehetett volna fejezni a meccset. Pörgős és gyors találkozó volt, jól szolgálta a fejlődésünket.”

St. Charles College–ASE Paks 73–87. Az ASE legjobb pontszerzői: Imre 15, Kupai 13, Géringer 12, Inalegwu 10, Kékesi 9, Gulyás 9.
Jan Pavlik: „Szokatlan stílusban játszó csapat volt az ellenfelünk, nagyon harcos, technikailag viszont nem a legmagasabb szinten játszó gárda a St. Charles. Már az elején kiderült, hogy ha megfelelő a hozzáállásunk, sikerülhet ezt a meccset megnyerni és nagyon örülök neki, hogy mindenkinek sok játékpercet tudtam adni.”

ASE Paks–Slovakia U18 73–93. Az ASE legjobb pontszerzői: Kupai 17, Sáfrán 13, Kékesi 13, Inalegwu 12, Géringer 8.
„A szlovák válogatott ellen a döntő tényező az volt, hogy nem voltunk eléggé motiváltak. Ellenfelünknél mindenki nagyobb motivációval játszott, mivel az Európa-bajnokságon való részvételt akarták kiharcolni a játékosok. Sajnálom ezt, mert egy hasonló szintű csapatról van szó mint a miénk, amellyel kisebb különbséggel lehetett volna játszani.”

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!