Ez évben áttörés

2022.12.13. 14:00

Sokat fejlődött idén az esport megyénkben

Az idei év hozta el az áttörést az esport számára megyénkben, a Szekszárdi Gamer Egyesület mellett a Szekszárdi és Bonyhádi Esport Szakosztály is életre kelt Tóth Imre kitartó munkájának köszönhetően.

Farkas Eszter

A Dobd be magad! esport verseny első három helyezettjének Horváth István országgyűlési képviselő, Orbán Attila a megyei közgyűlés alelnöke és Tóth Imre, a Szekszárdi Esport Szakosztály elnöke adta át a díjakat (Beküldött kép)

– Úgy gondolom, idén igazán nagyot fejlődött az esport a térségben. A Szekszárdi Gamer Egyesület valamint a szakosztályaink több mint harminc eseményen vettek részt szervezőként vagy előadóként. Így az Országos Gaming Expo szekszárdi és pesti állomásán, Szekszárdon a négy napos Szüreti napokon, Bonyhádon a Tarka Marhafesztiválon, a hidasi és a kisvejkei falunapokon – emelte ki Tóth Imre.

Idén már több nagy sportesemény kísérőeleme volt az esport. Részt vettek az Atlétikai Országos Bajnokságon, az Atomerőmű KSC Szekszárd mérkőzésén, a Fighters Night küzdősport gáláján, de a Jégmadarak csarnoka sem maradt esport esemény nélkül. Tizenegy nyáritáborban voltak érdekeltek, melyből négy teljesen a sajátjuk volt. 

– A miénk volt a déli országrész legtámogatottabb online versenye. Jelenleg a FOCI VB esport döntőjét szervezzük, ami a Tarr Kft. nélkül nem jöhetett volna létre. Országos előadásokon és interjúkban is szerepeltünk. A pesti Gaming Expo nagyszínpadán tarthattam előadást arról, hogy hogyan látom az esport helyét a világban, milyen egy megfelelő képzés, ami a hagyományos sportokhoz köti a fiatalokat és idősebbeket egyaránt. Az Országos Sportrádióban is erről beszélgettem Risztov Évával, illetve Kálóczi Andrea felkérésére az Országos RÉV szervezet alkalmazottainak tartottam előadást az esport és a függőségek vonatkozásában – tájékoztatta lapunkat a gamer egyesület vezetője.

Idén először díjaznak esport kategóriában elért sport teljesítményt Szekszárdon. Krémer Péter országos helyezést ért el autószimulátorban. Jótékonysági programjaikat is tovább folytatták az idei évben, több helyre vittek ételt: a Családok Átmeneti Otthonába, az idősek otthonába, a mentőállomásra, illetve decemberben a kórháznak, ezen belül is a gyermekosztálynak szerveznek gyűjtést több szervezettel együtt. 

– Ehhez az összefogáshoz több szervezet, intézmény csatlakozott, mint tavaly: a Szent József Iskolaközpont, a Bonyhádi Angyal-Hívó Egyesület, a Tolnai Turán Hagyományörző Egyesület, a SpearHead Airsoft Egyesület, az IKSZ Szekszárd, a FITVIT 4 EVER, amiért nagyon hálásak vagyunk. Mindenkit szeretettel fogadunk, aki szeretne csatlakozni. Ezt a Szekszárdi Gamer Egyesület Facebook oldalán jelezheti nekünk vagy a 06202259321-es telefonszámon. Jövőre még több programmal szeretnénk ellátni a szekszárdiakat, sőt országos szintű rendezvényeket is szeretnénk szervezni a megyében.

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!