AutóCity megyei I. osztály

2023.01.24. 20:05

Nem engedne a dobogóból a bajnokság élére ugró Dombóvár FC

Örülnek neki, nem szállnak el a dombóvári futballisták attól, hogy első helyre ugrottak az AutóCity megyei I. osztályú bajnokság tabelláján. Továbbra is ugyanúgy dolgoznak, ahogy eddig, s a céljuk a dobogóra kerülés.

Rónai Gábor

Vidáman, nevetgélve rótták a köröket a dombóvári futballisták a „Vasút-pályán”

Fotó: Makovics Kornél

Pár nap alatt nagyot változott a világ. Az évet még az FC Dunaföldvár kezdte éllovasként, múlt péntek óta azonban már a Dombóvár FC nevét találjuk a tabella tetején az AutóCity megyei I. osztályban.

„Annak nem örülünk, hogy a szekszárdiak nem fejezik be a szezont, de az első helynek természetesen igen – mondta Horváth Zoltán, a DFC vezetőedzője. – Nyilván ahhoz, hogy élre ugorhassunk, valamit le kellett tenni az asztalra az elmúlt félévben. Persze tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, tudjuk, hogy a földváriaknak és a bonyhádiaknak mások a lehetőségeik, de ez nem jelenti azt, hogy ne tennénk meg minden egyes meccsen mindent a győzelemért” – hangsúlyozta.

A Szekszárdi UFC visszalépéséről itt olvashat, KATTINTSON IDE!

Horváth Zoltán nagyon csalódott lenne, ha nem végeznének érmes helyen, mert – mint mondta – a dombóvári futball felszálló ágban van, egyre több a fiatal tehetségük, akikre lehet számítani, s akik már bizonyítottak is – ami az eredményekben már az őszi idényben is megmutatkozott.


A keddi edzésen is érződött, hogy minden rendben van most a DFC-nél, Horváth Árpádék vidáman, nevetgélve rótták a köröket a „Vasút-pályán” – olyan volt a hangulat, amilyennek egy listavezetőnél lennie kell. 

„Helyén kell kezelni ezt az első helyet, de nagyon boldogok vagyunk, hogy így várhatjuk a tavaszi folytatást – mondta a sok fiatal között a maga 30 évével már rangidősnek számító Horváth Árpád. – A Dunaföldvárnak és a Bonyhádnak is erős a kerete, de nálunk is jó társaság jött össze, amelyben mindenki egyet akar: nyerni. A fiatalok felvették a ritmust, egységesek vagyunk, ami sikeres folytatást ígér” – húzta alá a csatár. 

Tóth Máté tavaly nyáron Szentlőrincről érkezett Dombóvárra, de fél év is elég volt neki ahhoz, hogy csapata egyik legjobbjává nője ki magát. A 21 éves csatárt csábítgatták is a téli szünetben, de úgy néz ki, hogy marad, és tavasszal is DFC-ben rugdossa majd a gólokat. 

„Nagyon jól érzem magam Dombóváron – mondta. – Jó  kis társaságba csöppentem, amelybe gyorsan sikerült beilleszkednem. Sikeres ősz van mögöttem, szereztem kilenc gólt, ami elsőre talán nem rossz. Persze lehetett volna több is, remélem, hogy tavasszal értékesítem azokat a lehetőségeket, amiket az elmúlt félévben nem sikerült. Mindenkit inspirál, hogy elsők vagyunk, azt gondolom, ez jó előjel” – tette hozzá.

A sors pikantériája, hogy a dombóváriak a tavaszi nyitányon ahhoz a Dunaföldvárhoz utaznak, amelyet letaszítottak az első helyről, s amelyet a mezőnyben egyedüliként nekik sikerült legyőzni. 

Ha abból indulunk ki, hogy az elmúlt hétvégén edzőmeccsen azt a Nagyatádot is megverték (a szakadó hóesésben 3–1-re győztek), amely a somogyi ligában veretlenül listavezető, akkor tényleg nincs mitől tartaniuk.  

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!