Cselgáncs

2023.01.31. 13:26

Paksi ezüst, szekszárdi bronz az országos rangsorversenyen

Az ifjúsági ORV-n paksi Metzger Botond a szekszárdi Fülöp György állhatott fel a dobogóra.

Berg Sándor

A paksi Metzger Botond (balra) ezüstérmet szerzett a 66 kilogrammos súlycsoportban

Forrás: ASE

Tatán rendezték meg az ifjúsági korosztály idei első seregszemléjét, az országos rangsorversenyt (ORV). A közel háromszáz fiatalt megmozgató viadalon az Atomerőmű SE-t és a Gemenc JK-t is három-három dzsúdós képviselte.

A paksi Metzger Botond a legnépesebb, harminchat indulóból álló 66 kilogrammos súlycsoportban vette kiválóan az akadályokat, négy sikerrel a háta mögött bejutott a döntőbe, ott viszont alulmaradt diósdi riválisával szemben. Klubtársai, a 60 kilós Krausz Kornél ötödik, a 81 kilós Czibula Bernát hetedikként zárt. Utóbbival egy kategóriában versenyzett a szekszárdi Sárosdi Ákos, aki szintén a pontszerzést jelentő hetedik helyen végzett. A Gemenc JK másik két indulója, Fülöp György és Pető Levente ismét egy súlycsoportban mérettette meg magát és mindketten vereséggel kezdtek a 42 kilósak között. A vigaszágon ráadásul egymás ellen csatáztak, amiből Fülöp jött ki győztesen, megszerezve később a bronzérmet, Petőnek pedig be kellett érnie a hetedik hellyel.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a teol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!